Anul acesta turiştii care au vizitat Munţii Carpaţi au fost uimiţi să afle de la cabanierii care întreţin pensiunile izolate din văile împădurite că urşilor carpatini nu le place salamul uscat şi parizerul.

Nu de puţine ori când cabanierii sunt plecaţi de la pensiune, noaptea urşii carpatini atacă bucătăriile. Ei sparg cu laba uşile de la intrare şi deschid congelatoarele şi frigiderele. Urşii aleg cu grijă carnea de porc, pui şi peşte şi o mănâncă, dar nu se ating de salamul uscat sau de cel Victoria şi de parizer spre surprinderea cabanierilor. Urşii revin şi sparg bucătăriile şi chiar dacă nu găsesc carne îngheţată nu se ating de salam şi parizer.

Cabanierii consideră că urşii carpatini nu preferă salamul uscat şi parizerul pentru că nu sunt făcuţi din carne şi mustesc de conservanţi sau E-uri. Deci urşii carpatini sunt mai deştepţi decât oamenii, ei nu consumă alimente care nu sunt naturale.

 

NapocaNews