Începand de joi o stire a amutit lumea politica si a inghetat doctrinele la mal… in „anvelopa” premierului Victor Ponta, dupa ce au aparut dezvaluiri despre contractele de reprezentare juridica pe care acesta le avea cu clanul Udrea-Cocos.

Nimic ilegal dar foarte imoral, din moment ce Victor Ponta era in Opozitie, iar doamna Cocos pe la guvernare. Cum relatia diplomatica si politica dintre Traian Basescu si Elena Udrea este arhicunoscuta, nu ne ramane decat sa relatam faptele.

Premierul Victor Ponta a admis ca in perioada anterioara, in calitate de avocat, a legalizat acte ale firmelor patronate de Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, adaugand ca a prestat aceste servicii pentru alte “vreo mie de firme” si ca se cunoaste cu Elena Udrea de 15 ani, de cand era procuror.

“Nu contest acest lucru, am avut foarte multi clienti ca avocat, a fost o perioada de patru ani in care am fost avocat, iar Blejnar (fostul sef ANAF – n.r.) i-a luat pe toti si nu a descoperit nimic ilegal. Am platit taxe, impozite…Cu doamna Udrea ma cunosc de cand eram procuror si dansa era avocat, sunt 15 ani. In cazul respectiv am legalizat niste acte, lucru pe care l-am mai facut pentru vreo mie de firme. Cu fostul sot al doamnei Udrea nu am un conflict nici acum, dimpotriva”, a spus Ponta la postul B1 TV.

Presa a relatat ca, in calitate de avocat, actualul prim-ministru Victor Ponta a prestat servicii juridice pentru familia Elenei Udrea incepand din 2005, perioada in care aceasta era sefa Cancelariei Prezidentiale.

Mai jos, in ordine cronologica, RISE Project prezinta cele zece cooperari de natura comerciala dintre Victor Ponta si firmele lui Cocos:

25 aprilie 2005 Firma Telemedica S.A., care il avea printre asociati la acea vreme si pe Dorin Cocos (cu 29%) si câtiva dintre partenerii sai traditionali, isi modifica actul constitutiv la “Cabinetul individual de avocatura Victor Ponta”. Elena Udrea era sefa cancelariei prezidentiale.

25 aprilie 2005 In aceeasi zi, firma Sanipharm SRL, din actionariatul careia face parte si Mioara Radu (partenera a cuplului Udrea-Cocos, membru PDL si consiliera la Primaria Capitalei in mandatul lui Traian Basescu) – isi extinde actionariatul, intrând in firma si alti asociati ai lui Dorin Cocos. Modificarea se face printr-un «contract de cesiune incheiat la cabinetul individual de avocatura Victor Ponta”.

21 dcembrie 2005 (respectiv pe 30 august 2006) Firma Centrul de Diagnostic Clinic International (CDCI), isi modifica structura actionariatului si adauga un nou domeniu de activitate prin “doua” acte aditionale, in josul carora apare mentiunea: “redactat si editat de avocat Victor Ponta”. Unul dintre patronii CDCI, la acea vreme, era Anca Dinu, sora lui Dorin Cocos (cu 70%).

13 februarie 2006 Sanipharm SRL isi deschide un punct de lucru in incinta Facultatii de Chimie – potrivit unui act aditional “redactat si editat de catre avocat Victor Ponta, titular al Cabinetului individual de avocat Ponta Victor Viorel”.

13 februarie 2006 Tot atunci, Clinica de Diagnostic Complex Interdepartamental SRL, patronata si de Mioara Radu, isi deschide un punct de lucru in incinta Institutului de Medicina Legala “Mina Minovici” – lucru atestat de actul aditional “redactat si editat de avocat Victor Ponta”. Ulterior, pe 5 noiembrie 2006, Dorin Cocos preia 90% din aceasta firma tot printr-un “contract de cesiune incheiat la Cabinet de Avocatura Victor Ponta”.

3 noiembrie 2006 Au loc schimbri in actionariatul Telemedica SA. Spiridon Cristu (asociat vechi al lui Cocos si fost administrator RAAPPS) cedeaza 32% din actiuni catre insusi Dorin Cocos. Operatiunea se realizeaza legal “in urma unui contract de cesiune incheiat la cabinetul individual de avocatura Victor Ponta”.

7 noiembrie 2006 La firma Centrul de Testare al Fortei de Munca SA se semneaza “contractul de cesiune atestat de catre avocat Victor Ponta”, prin care mai multi asociati isi cedeaza actiunile. Printre cedenti figureaza si Victor Cocos (n.r. tatal lui Dorin Cocos).

11 decembrie 2006 Firma Medcomplex SRL, detinuta de Dorin Cocos (cu 90%), isi modifica structura patronala printr-un “contract de cesiune incheiat la cabinetul de avocat Victor Ponta”.

In plus, un banal “search” pe Google dezvaluie ca Medcomplex SRL (apartinând lui Dorin Cocos) are acelasi numar de telefon cu firma de contabilitate Exfin 2000, infiintata de mama lui Victor Ponta. Medcomplex apare si in declaratiile de avere ale Elenei Udrea, pe vremea când era ministru in Guvernul Boc. Astfel, familia Udrea-Cocos a incasat dividende de 2,53 milioane lei de la aceasta companie.

Sursa: investigatii.caplimpede.ro