Voluntari francezi luptă alături de rebelii proruşi în Doneţk. E se alătură regimentului sârbesc. Presa de la Moscova sustine ca separatistilor prorusi din Donetsk, Ucraina, pe care ii numeste Fortele de Autoaparare ale republicii autoproclamate, li s-au alaturat voluntari din Franta, care au venit aici sa ajute si sa „spuna adevarul”.

Agentia rusa Rianovosti a publicat un interviu cu unul dintre cei patru voluntari francezi, pe numele sau Guillaume, care a venit sa apere „republica asediata” a separatistilor.

„Franta nu stie ca suntem aici. Franta nici nu stie ca este razboi in Donbas. Presa occidentala nu spune nimic. Din contra, presa vestica prezinta Rusia ca pe un inamic, un agresor, un stat terorist. Nu se spune nimic despre razboiul din Ucraina. Prezenta noastra aici ii va ajuta pe francezi sa primeasca informatii din prima linie”, spune voluntarul Guillaume.

Acesta sustine ca se intelege cu separatistii prin gesturi si sunete si ca urmeaza sa ia parte inclusiv la operatiuni militare.

„Este vorba despre cel de-al Treilea Razboi Mondial. A inceput in Libia, s-a mutat in Siria si acum a ajuns in Donbas. Rusia este una dintre putinele tari care a luat atitudine si care se lupta de una singura cu globalizarea conflictului. Este un fel de Reconquista (sec. VIII-XV, recucerirea Peninsulei Iberice ocupate de arabi – n.red.) si suntem aici pentru a ajuta Rusia in aceasta lupta”, spune voluntarul.

Voluntarii francezi spun ca nu sunt platiti de nimeni pentru a lupta in Donetsk, ba chiar au avut cheltuieli foarte mari pentru a ajunge in regiune. Acestia sustin ca au cunoscut si voluntari din Spania, veniti sa-i ajute pe separatisti si sa apere Novorosia (Noua Rusie – n.red.).

Publicatia rusa sustine ca si de partea ucraineana au venit voluntari din SUA, Italia, Georgia si alte tari din regiune.

Interviul de fata vine ca un raspuns la povestea unui american care lupta de cealalta parte a baricadei, prezentata de presa occidentala la inceputul lunii august.

NapocaNews