Vom avea un neamţ reformat preşedinte? Presedintele PNL, Klaus Iohannis, este cel mai potrivit candidat al dreptei unite la alegerile prezidentiale, intr-o confruntare cu prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu, se arata intr-un sondaj online realizat de Ziare.com.

Primarul Sibiului a fost preferat de putin mai mult de jumatate dintre respondenti – 52,37 la suta. Restul optiunilor au fost pentru prezidentiabilul PDL, Catalin Predoiu – 47,63 la suta. Sondajul a fost realizat online, in perioada 27 iulie – 10 august, inregistrandu-se 9.333 de voturi.

Dreapta isi anunta azi candidatul comun la prezidentiale, cu mai putin de trei luni inainte de alegeri. Presedintele PNL, Klaus Iohannis, pare favorit in fata prim-vicelui PDL Catalin Predoiu.

Anuntarea candidatului a fost amanata cu aproape o saptamana, dupa ce ambele partide au comandat cate un sondaj pentru a arata care dintre cei doi are sanse mai mari in cursa prezidentiala, iar intarzierea cercetarii realizate de PDL a determinat amanarea anuntului.

Purtatorul de cuvant al PNL, Alina Gorghiu, a spus, pentru Ziare.com, ca „absolut sigur” candidatul Aliantei Crestin Liberale, formata de cele doua partide, va fi anuntat luni, insa a precizat ca „rezultatele sondajelor se vor face publice dupa sedinta la care vor fi prezentate”.

Prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, a declarat ca decizia de luni a Aliantei Crestin Liberale privind candidatul dreptei la prezidentiale va fi una politica, si nu „o simpla citire a unor sondaje”.

„Ce va fi maine va fi o decizie politica, nu va fi doar o simpla citire a unor sondaje. Decizia nu se va lua pe simpla lecturare a unor sondaje. Trebuie vazute si posibilitatile de crestere, de evolutie a candidatului”, a spus prezidentiabilul PDL, duminica seara, la Digi 24.

Surse din cadrul aliantei au precizat, pentru Adevarul, ca presedintele PNL, Klaus Iohannis, a iesit castigator in fata lui Predoiu, la diferenta considerabila, in sondajele celor doua partide privind desemnarea prezidentiabilului.