Peste 4.000 de oameni au participat duminică, în localitatea Ţebea, din judeţul Hunedoara, la Serbările Naţionale dedicate memoriei lui Avram Iancu, de la a cărui moarte se împlinesc 142 de ani.

Ceremonia de la Ţebea a început cu decorarea drapelului de luptă al Batalionului 26 Vânători de Munte „Avram Iancu” Brad cu Ordinul Virtutea Militară în grad de cavaler cu însemn de pace, ca încununare a celor 45 de ani de existenţă ai acestei unităţi militare și a continuat cu o slujbă de pomenire a lui Avram Iancu la mormântul acestuia din Cimitirul Ţebea.

Manifestările de la Ţebea au mai inclus depuneri de coroane de flori şi o evocare istorică a celui pe care moţii îl numesc Crăişorul Munţilor.

Primarul Emil Boc a participat alături de Elena Udrea, candidatul popularilor la preşedinţia României, şi de liderii PNŢ, în frunte cu Aurelian Pavelescu.

Evenimentul găzduiește și un spectacol folcloric susţinut de formaţii şi interpreţi de muzică populară, pe o scenă amenajată în aer liber. Spectacolul este transmis în direct de TVR 1, TVR+ şi TVR Internaţional, de la ora 14.30.

La ceremonialul de depunere de jerbe de flori a participat organizaţia  Noua Dreaptă  condusă de Tudor Ionescu.

NapocaNews