Primăria Cluj-Napoca efectuează în această vară lucrări de reparaţii la 84 unităţi şcolare. Costurile acestor lucrări se ridică la suma de 5,8 milioane lei.

Până în prezent au fost finalizate lucrările în proporţie de 100% la 62 de unităţi de învăţământ preuniversitar, urmând ca toate reparaţiile să fie încheiate până începerea şcolii.

Lucrările sunt realizate de firmele: ROMBIANCA, SC NOVAS CONSTRUCT CONSULTING SRL, SC CANION, SC SERVINSTAL, SC CONSTRUCŢII, pe baza unui acord cadru încheiat anul trecut pentru o perioadă de doi ani.

Reparaţii curţi

Anul acesta au fost finalizate până la această dată curţile pentru 3 unităţi de învăţământ (valoarea totală a acestora a fost de 349.059,69 lei): Şcoala “Constantin Brâncuşi” – 203.613 lei, Grădiniţa Poieniţa – 131.681,65 lei, Grădiniţa Zâna Zorilor – 13.765,04 lei.

Astăzi, primarul Emil Boc a vizitat lucrările realizate la Liceul de Informatică „Tiberiu Popovici”, care au costat anul acesta 128.000 lei, constând în finalizarea faţadizării la clădirea liceului; hidroizolaţia la clădirea liceului, respectiv lucrări de igienizare în clădirea internat a şcolii la 6 camere, care au constat în: înlocuirea tâmplăriei vechi metalice cu tâmplărie PVC, montarea glaturilor şi a pervazelor, înlocuirea uşilor deteriorate, vopsirea corpurilor de radiator.

Curtea liceului a fost reparată anul trecut, iar anul acesta Primăria va amenaja un teren de volei şi o platformă de acces la ghenă (valoarea lucrării – 125.000 lei).