IPJ Cluj informează că în data de 7 septembrie a.c., ora 05:00, în afara localităţii Măguri Răcătău, pe DJ107M, s-a produs un accident rutier soldat cu avarierea a două autovehicule.

În fapt, un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice, în timp ce conducea un autoturism pe DJ107M, spre comuna Măguri Răcătău, nu ar adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu autoturism.

Autovehiculul care circula regulamentar era condus de către o femeie de 22 de ani, din Cluj-Napoca, aflată şi aceasta sub influenţa băuturilor acoolice.

În urma impactului, autoturismul condus de femeia de 22 de ani a fost proiectat în gardul unui imobil, situat pe DJ 107 M.

Fiind testaţi cei doi conducători auto cu aparatul etilotest, s-a stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar tânăra 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Accidentul s-a soldat cu avarierea a două autovehicule şi a gardului menţionat, valoarea pagubelor fiind de aproximativ 10.000 lei.

Conducătoarea auto a fost transportată la U.P.U. 1 Cluj-Napoca, însă în acel moment a refuzat să fie examinată.

În cauză se afectuează cercetări privind săvârşirea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”, faptă prevăzută de Cod penal.

Radu Ştefan