Deja a trecut un an de când Primăria Cluj-Napoca a demarat procedurile pentru organizarea licitaţiei în vederea asigurării salubrizării stradale şi a deszăpezirii în oraş. Chiar şi astăzi, însă, un câştigător al licitaţiei nu a putut fi desemnat deoarece încă cele două autorităţi ale statului, cu competenţă în domeniu, ANRSC şi CNSC, se tot contrazic între ele cu privire la legile care se aplică în organizarea licitaţiei.

Lucrurile ar putea continua în această notă ani buni, dacă este să luăm în calcul exemplul mult mai pesimist al Sucevei, care de 4 ani se tot plimbă între aceste două autorităţi.

„Nu e foarte confortabil pentru o autoritate locală să fie plimbată între autorităţile centrale, mai ales într-o asemenea problemă. Noi ne-am luat o precauţie încă dinainte de începerea demersurilor de organizare a licitaţiei şi am primit o notă semnată de preşedintele ANRSC, unde se specifică clar că atâta timp cât Legea 51 nu are metodologie de aplicare, trebuie să respectăm indicaţiile ordonanţelor 101 şi 54. Dacă am făcut acest lucru, am primit apoi de la CNSC că totuşi se aplică prevederile Legii 51, chiar dacă nu au fost publicae normele de aplicare”, a precizat, astăzi, primarul Emil Boc.

La finele lunii august, Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor a admis contestaţiile depuse de SC Rosal Grup SA, SC Compania Romprest Service SA şi SC Compania de Salubritate Brantner-Vereş şi a anulat din nou procedura de achiziţie publică pentru loturile I şi II din cadrul procedurii de concesionare a serviciului de salubrizare stradală şi deszăpezire din Cluj-Napoca.