Eurodeputatul PDL, Daniel Buda, președintele PDL Cluj, consideră că, prin trimiterea a două nominalizări la funcţia de comisar european, Victor Ponta a periclitat grav şi, poate, iremediabil şansele lui Dacian Cioloş de a păstra portofoliul agriculturii în Comisia Europeană.

Agricultura României de astăzi are nevoie de un  factor de echilibru la nivel european, care să îi asigure un tratament corect în cadrul politicilor agricole, iar Dacian Cioloş reprezintă o astfel de garanţie. Deşi România era grânarul Europei, în momentul de faţă este o „ţară de desfacere” a produselor agricole, iar fermierii sunt la limita subzistenţei, reuşind cu greu să facă faţă unei concurenţe din ce în ce mai neloiale din afara ţării.

Din păcate, pentru Victor Ponta, interesele de partid sunt mai presus decât interesele agriculturii româneşti, deşi agricultura este cea care i-a salvat în mare măsură guvernarea, şi nu politicile lui inexistente. Dar se pare că Victor Ponta este într-o incapacitate intelectuală profundă să înţeleagă care sunt interesele României.

Îi solicit public lui Victor Ponta să retragă cea de a doua nominalizare, România fiind, de altfel, una dintre cele 28 de ţări care a facut două nominalizări şi să se „bată” până în ultima clipă pentru portofoliul agriculturii româneşti.

Radu Ștefan