O femeie a fost ucisă în schimburile de focuri de la Mariupol, ea devenind astfel primul mort de la intrarea în vigoarea a armistiţiului, vineri, între forţele guvernamentale şi separatiştii proruşi, a anunţat primăria. Tiruri de artilerie au avut loc duminică în apropiere de aeroportul din Doneţk, fief al rebeliunii proruse din estul Ucrainei, în pofida armistiţiului intrat în vigoare vineri.

„O femeie a fost ucisă şi trei locuitori din Mariupol au fost răniţi”, a anunţat primăria într-un comunicat, precizând că rebelii proruşi au tras asupra unui punct de control amplasat la ieşirea din oraş.

Explozii puternice au fost auzite în cursul nopţii la est de Mariupol, în timp ce jurnalişti ai AFP au anunţat că trei tancuri ucrainene cu şenile s-au deplasat spre acest punct de control, dar s-au întors rapid din drum. Zeci de maşini circulau cu viteză mare spre oraş, iar una dintre ele a fost vizată de tiruri.

Tiruri de artilerie au avut loc duminică în apropiere de aeroportul din Doneţk, fief al rebeliunii proruse din estul Ucrainei, în pofida armistiţiului intrat în vigoare vineri.

mediafax