Lucrările la autostrada Sebeş-Turda vor fi amânate până în toamnă, în zona localităţilor Aiud, Mirăslău şi Decea din judeţul Alba.

Pe porţiunea de 12,5 kilometri a şoselei se află, momentan, culturi de porumb şi plantaţii de viţă de vie şi de pomi fructiferi. Proprietarii acestora erau îngrijoraţi de faptul că lucrările de la autostradă le-ar putea pune în pericol investiţiile, multe dintre ele făcute cu fonduri europene, astfel încât au ajuns la un compromis cu autorităţile din Alba.

Am avut discuții cu locuitorii din zona Mirăslăului şi cu cei din zona Aiudului şi am găsit soluţia! Lucrările trebuiau să înceapă la începutul lunii august, în urma discuţiei pe care am avut-o cu dir. CNADRN–ului, am stabilit de comun acord ca aceste lucrări să fie amânate până în 15 octombrie, mă refer la zona care este cultivată cu porumb, pentru ca oamenii să poată să îşi adune recoltele, să nu fie prejudiciaţi cu absolut nimic iar în zonele în care avem acele plantaţii, pepiniere cu pomi, cu viţă de vie, cu trandafiri, aceste plantaţii, după data de 15 octombrie, până în 15 noiembrie, să fie mutate. (prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer)

Gheorghe Feneşer a dat asigurări că autostrada Sebeş-Turda va fi terminată în termenul stabilit, adică sfârşitul anului 2015.

Lucrările la şoseaua în lungime de 70 de kilometri, au început în vară, în judeţul Cluj.

Cezar Firu, Sursa: Radio Cluj