Chiar daca gatim cu placere, mirosurile pe care le lasam in urma nu sunt intotdeauna din cele mai placute. Iata cateva trucuri ca sa le indepartam rapid!

Cand prajesti peste, adauga un cub de unt in tigaie, iar mirosul neplacut nu va mai pune stapanire pe bucataria ta.

Ca sa elimini mirosul de peste de pe maini, freaca-le cu zat de cafea si apoi spala-te cu sapun. Scoti mirosul de statut din casa punand o bucata de jar intr-o cratita, iar peste el, cateva ace de brad. Daca in bucatarie miroase pregnant a varza sau prajeala, caramelizeaza putin zahar intr-o lingurita, iar mirosul va disparea.

Inlaturi mirosul de tutun daca lasi peste noapte in camera un burete ud.

Mirosul de peste de pe vase iese lesne daca le freci cu felii de rosie. Mirosul de ceapa de pe vase dispare dupa ce le freci cu sare si le clatesti in apa cu sare. Mainile nu-ti mai miros a ceapa daca le masezi cateva minute cu pasta de dinti.Evita raspandirea mirosului de varza adaugand o lingurita cu zahar in oala in care urmeaza sa o prepari.

NapocaNews