Renunță la măștile pentru față cumpărate, la tratamentele costisitoare și care nu au rezultate întotdeauna. Încearcă să găsești aliatul pentru fața ta în natură, chiar în grădina ta. Dovleacul poate face minuni pentru fața ta și vei observa schimbări în bine în cel mai scurt timp.

Exfoliant pentru față

Scoate semințele dintr-un dovleac și pune-le într-un blender. Amestecă-le până când textura va fi una fină, granulată. Nu te deranja să arunci bucățile mai mari care rămân de la semințe de pe margine, acestea fac bine pielii. Poți adăuga și 3 linguri de miere pentru un grad mai mare de hidratare și cinci linguri de ulei de scorțișoară, care are un rol antibacterian. Freacă-ți fața timp de 1 minut cu această mască iar apoi las-o să acționeze timp de 10 minute pentru un efect garantat al acestui exfoliant.

Mască pentru relaxare

Curăță o bucată de dovleac de semințe și coajă și pune-o într-un blender. Aplică amestecul omogen rezultat pe față și lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute. Dovleacul conține numeroase vitamine benefice pentru pielea ta. Vei avea parte de un tratament ca la spa, la tine acasă.

Mască pentru ten uscat

Amestecă ¼ piurea de dovleac cu 1 ou și 1 linguriță lapte apoi aplică amestecul pe tenul curat și lasă-l să se usuce timp de 10 minute. Îndepărtează masca de pe față cu apă caldă, iar apoi aplică loțiune tonică și loțiune hidratantă. Vei îndepărta celulele moarte, iar fața ta va căpăta alt aspect.

Mască anti-rid

Dovleacul conține enzime cu rol în prevenirea apariției ridurilor. Amestecă ¼ cană mălai, 2 linguri merișoare crude proaspăt zdrobite, 1 lingură piure de dovleac și 2 lingurițe de miere. Masează-ți fața timp de 2 minute, iar apoi clătește-o.

NapocaNews