Licitația privind asfaltarea din bugetul propriu al comunei Florești a 19 străzi are un câștigător definitiv: asocierea SC CRIDOV SRL + SC CUBICON INVEST, care a oferit suma de 18,370 milioane lei + TVA. Licitația a fost contestată de unul dintre participanți, dar Unitatea pentru Coordonarea și Verificarea Achizițiilor Publice a respins contestația, dând dreptate Comisiei de Licitație formată din funcționarii publici din cadrul Primăriei Florești.

Primarul comunei Florești a semnat marți, 2 septembrie 2014, contractul și a specificat că primele străzi pe care vor începe lucrările sunt Andrei Mureșanu, Tineretului, Plopilor2 și Abatorului.

Licitația se referă la Proiectarea și execuția lucrărilor de Modernizare drumuri comunale prin asfaltare și extindere rețea canalizare pluvială și menajeră, comuna Florești. Potrivit anunțului de cereri oferte SEAP/licitație electronică se elaborează Proiect tehnic, Detalii de execuție, Documentații pentru obținerea acordurilor, avizelor și autorizațiilor, Asistență tehnică din partea proiectantului pe durata execuției lucrării, execuția lucrărilor de asfaltare drumuri și extindere canalizare pluvială și menajeră. Termenul de execuţie este de 11 luni de la data emiterii ordinului de începere al lucrărilor.

“Ne apucăm extrem de serios anul acesta de lucru. Avem o nouă etapă de asfaltări, din fonduri proprii, în care ne ocupăm de străzile rămase în Floreşti şi nu uităm nici locuitorii din Luna de Sus şi pe cei din Gârbău. Realizăm străzi noi şi preluăm de la investitori, în domeniul public, străzi noi, foste private, pe care le vom asfalta ulterior. Prin actualul program de asfaltare, în comuna Florești mai rămân doar câteva străzi neasfaltate, de care ne vom ocupa în cel mai scurt timp. Mergem înainte, îmi doresc să ofer floreştenilor un nivel de trai cât mai ridicat”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.

CELE 19 STRĂZI SUNT:
1. ABATORULUI
2. ANDREI MUREȘANU
3. COLONIA DE SUB DEAL
4. FAGULUI
5. IAZULUI
6. IAZUL MORII
7. IZVORULUI
8. MAGNOLIEI
9. NARCISELOR
10. PLOPILOR 2
11. SUB CETATE 1
12. SUB CETATE 2
13. TEILOR 2
14. TINERETULUI
15. VALEA GÂRBĂULUI 3, ÎN LOC. FLOREȘTI
16. ÎNTREPRINZATORILOR, ÎN LOC. LUNA DE SUS
17. GILĂULUI, ÎN LOC. LUNA DE SUS
18. MAJESTI, ÎN LOC. TĂUȚI
19. ȘCOLII, ÎN LOC. TĂUȚI.