Frăţia ortodoxă “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă”, înfiinţată cu binecuvântarea Sfântului Părinte Justin Pârvu, care i-a pus şi numele, este o asociaţie Românească a creştinilor, iubitori de Dumnezeu, Neam şi Ţară, uniţi în scopul de a apăra şi promova valorile tradiţionale ale Neamului Românesc şi de a schimba în bine mentalitatea românului.

Şi cum cel mai bun mod de a schimba pe cineva este exemplul personal şi dragostea, ne-am hotărât să trecem la faptă, mergând pe îndemnul Căpitanului: ”Tu făptuieşte, lasă pe alţii să vorbească”.

Dintre faptele noastre, o amintim pe cea mai recentă: Consolidarea potecii de la Mânăstirea Prislop, potecă ce duce la peştera Sf. Ioan de la Prislop.

Această potecă a fost folosită de Sfânt pentru a ajunge la locul său de isihie şi avea scopul de a spori nevoinţa, rugăciunea şi meditaţia.

După 400 de ani, având în vedere evlavia creştinilor pentru Sfânt, dar şi neputinţele fizice ale acestora, a devenit necesară consolidarea potecii care duce către peşteră, întrucât s-au produs numeroase accidente destul de grave, prin alunecarea în prăpastia de sub potecă a câtorva pelerini.

La solicitarea unei creştine şi din marea dragoste pe care o purtăm Sfântului Ardealului, Arsenie Boca, al cărui mormânt este aşezat în apropierea peşterii Sf. Ioan şi este venerat de sute de mii de credincioşi, anual, ne-am angajat să împlinim noi această lucrare.

Prin mila lui Dumnezeu, contribuţii personale şi ajutorul unor creştini de mare valoare sufletească, am reuşit să strângem suma necesară pentru achiziţionarea materialelor de construcţie.

Am pornit la treabă cu elanul şi frenezia caracteristice taberelor de muncă din perioada interbelică. Atmosfera de lucru a fost electrizantă, prisosind de entuziasm, fiecare dintre noi încercând să preia sarcinile şi greutăţile celuilalt, neglijându-se pe sine.

Au fost situaţii amuzante când ne “furam” găleţile cu mortar unul altuia, străduindu-ne să nu lăsăm pe celălalt să obosească. Am observat cum între noi s-au sudat legături extrem de puternice, care nu se pot realiza în alte condiţii.

Dumnezeu a aşezat între noi o dragoste şi o încredere frăţească, precum între oştenii greu încercaţi care îşi pun, fără să pregete, viaţa în mâinile camarazilor şi a comandantului lor.

Cu toţii am înţeles că pentru a putea schimba ceva în această ţară, va trebui să fim foarte bine disciplinaţi, cu încredere în camaradul care ne conduce şi peste toţi şi toate să fie Domnul nostru Iisus Hristos.

În această stare înălţătoare s-a săvârşit lucrarea, primind mulţumiri de la Maica Stareţă şi binecuvântări de la Părintele duhovnic al mânăstirii.

Am fost felicitaţi pentru iniţiativă şi de către pelerini, care s-au implicat fizic în activitate, lăsându-şi familiile să aştepte cât timp au dat o mână de ajutor. Pot să vă mai spun că am trăit o inegalabilă stare de fericire şi împlinire sufletească.

Această mică experienţă mi-a dat speranţa că din ce în ce mai mulţi români se vor alătura sub steagul ridicat de noi, în încercarea de a reconstrui scumpa noastră Românie.

Cu mila lui Dumnezeu, nădăjduim că, uniţi, vom face “o ţară ca Soarele Sfânt de pe cer”Dumnezeu cu noi şi nimeni împotriva noastră!

Dan Grăjdeanu – Permanenţe