”După ce timp de 25 de ani Ungaria şi U.D.M.R. au aplicat, mai ales, cu sprijinul F.S.N., P.D.S.R. şi P.S.D., politica paşilor mărunţi împotriva Poporului Român şi a integrităţii României, acum, în ultima parte a anului 2014 a trecut la un pas mai mare, respectiv declararea autonomiei teritoriale pe criterii etnice în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, a aşa-zisului ţinut secuiesc, fără secui şi fără limbă secuiască, dar cu aşa-zisul steag secuiesc, de fapt steagul unguresc al Ardealului.

Acţiunea U.D.M.R. şi a bisericilor maghiare vizând declararea autonomiei teritoriale a aşa-zisului ţinut secuiesc este programată pentru ziua de 23 octombrie 2014, de ziua naţională a Ungariei. Ea va fi urmată de obţinerea Diktatului de la Bruxelles care să decidă autonomia teritorială a Ardealului prin aplicarea principiului autodeterminării popoarelor, bazat pe două argumente forte pregătite de Ungaria şi U.D.M.R. în ultimii 25 de ani, respectiv proprietăţi imobiliare majoritar ungureşti (dobândite pe calea retrocedărilor ilegale pentru peste 50.000 de clădiri, terenuri şi păduri în valoare de aproape 200 miliarde euro) şi populaţia majoritar ungurească, la care s-a ajuns prin acordarea cetăţeniei Ungariei la peste patru milioane de cetăţeni români, din care trei milioane nu cunosc limba ungară, Constituţia Ungariei, istoria şi geografia acestei ţări. Milioanele de români au cerut şi obţinut rapid şi gratuit cetăţenia Ungariei, pentru a putea intra în Spaţiul Schengen”, a arătat azi Ghe. Funar, candidat independent la Președinția României într/o scrisoare deschisă adresată președintelui Traian Băsescu.

Ungaria şi U.D.M.R. caută să profite din plin de contextul internaţional extrem de periculos din Europa şi cu sprijinul marilor puteri, inclusiv a Federaţiei Ruse, să obţină autonomia teritorială a Ardealului, după modelele Kosovo, Crimeea şi Estul Ucrainei, inclusiv prin declanşarea unui război civil, pentru care toate pregătirile au fost făcute şi despre care au raportat Serviciul Român de Informaţii (S.R.I.) şi Serviciul de Informaţii Externe (S.I.E.).

După cum cunoaşteţi, Ungaria şi U.D.M.R. au realizat de facto autonomia teritorială pe criterii etnice în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, iar în următoarele zile vor răspândi în Parlamentul României proiectul de act normativ care să consfiinţească de iure autonomia teritorială a aşa-zisului ţinut secuiesc, de fapt a Ungariei mici.

În această situaţie extrem de periculoasă pentru integritatea teritorială a României şi viitorul Poporului Român, câteva partide politice parlamentare iresponsabile împreună cu U.D.M.R. au anunţat că se pregătesc pentru suspendarea din funcţie a Preşedintelui ţării noastre, în cursul lunii octombrie a.c.

Adevăratele motive ale demersului anunţat şi mediatizat de P.S.D., U.N.P.R. şi P.C. împreună cu U.D.M.R. vizând suspendarea Preşedintelui României sunt următoarele:

1. Să-l împiedice ca, în  baza articolului 93 din Constituţie, să instituie starea de asediu sau starea de urgenţă în Ardeal sau, pentru început, numai în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş. Ca urmare, a posibilei suspendări (pentru a treia oară) a Preşedintelui României, Ungaria şi U.D.M.R. pot declara autonomia teritorială pe criterii etnice, iar preşedintele Senatului sau preşedintele Camerei Deputaţilor (domnii Tăriceanu sau Zgonea), fraţi cu U.D.M.R., nu vor şi nici nu pot institui starea de asediu sau starea de urgenţă în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş.

2. Să blocheze organizarea unui referendum naţional pe tema autonomiei teritoriale cerute de Ungaria şi U.D.M.R. Autorii demersurilor de suspendare a Preşedintelui României ştiu că, în baza articolului 98 din Constituţie, Preşedintele interimar nu are  dreptul să organizeze niciun referendum naţional.

3. Să nu-i permită Preşedintelui României, ca în baza articolului 88 din Constituţie, să adreseze un mesaj Parlamentului în legătură cu acţiunile interne şi externe ale Ungariei şi U.D.M.R. pentru dezmembrarea teritorială a ţării noastre şi obţinerea autonomiei Ardealului, în următoarele câteva luni.

4. Fraudarea masivă a alegerilor pentru funcţia de Preşedinte al României, din 2 şi 16 noiembrie a.c.

Având în vedere argumentele prezentate, pentru a respecta jurământul pe care l-aţi depus în baza articolului 82 din Constituţie, pentru a apăra integritatea teritorială a României şi drepturile fundamentale ale românilor din Vatra Strămoşească, Vă solicit domnule Preşedinte al României să instituiţi, de îndată, starea de asediu sau starea de urgenţă în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, conform articolului 93 din Constituţie.

Ungaria şi U.D.M.R. se străduiesc, în plus, să Vă ajute să beneficiaţi de un mandat prelungit de peste cinci ani.

Pe tema aplicării urgente a articolului 93 din Constituţia României merită să-i invitaţi la o dezbatere televizată pe toţi candidaţii anunţaţi la funcţia de Preşedinte al tuturor românilor.

Dumnezeu să Vă dea gândul cel bun !

 

Radu Ștefan