“Dispariţia” celor 1000 de basculante de pământ de la baza dealului unde se construieşte noul centru ecologic de depozitare a deşeurilor, proiect în valoare de 107 milioane de lei, acolo unde asocierea Atzwanger SA a subcontractat lucrările către Napoca Construcţii (pentru care s-a depus o plângere penală la Poliţie), coroborată cu restul lucrărilor executate greşit faţă de proiectul desenat, fac ca din cauza ploii întregul centru să o ia la vale, înspre Centura Ocolitoare a Clujului.

Fundaţia celulei de depozitare a deşeurilor a fost săpată la o adâncime mai mică decât era prevăzut în proiect, lucru care înseamnă capacitate mai mică de stocare, iar izolaţia din fundaţie a fost realizată necorespunzător, astfel încât nu permite drenarea apei.

Astfel, fie că dealul se surpă din cauza ploii, fie în maxim 5 ani din cauza depozitării deşeurilor, un lucru e clar: proiectul nu poate continua în maniera actuală.

Consiliul Judeţean a trimis o adresă către proiectant, constructor şi inginerul de şantier, care se acuză reciproc de comiterea respectivelor erori, pentru ca în 28 de zile fiecare să repare ceea ce a greşit.

Mariana Raţiu, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, spune că până în ianuarie 2016 se mai pot deconta lucrări la centrul ecologic pentru deşeuri, din fonduri europene.