Gabor Landman, olandezul de origine ungurească, preşedintele Fundaţiei “European Committee Human Rights Hungarians Central Europe”, cu sediul în Amsterdam, s-a întunecat la faţă ca o prună şi a făcut scandal, ieri, atunci când a văzut un tricolor lung de 150 de metri expus în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Landman e acelaşi personaj care a câştigat procesul intentat Primăriei Cluj-Napoca, prin care obligă municipalitatea să amplaseze plăcuţe bilingve la intrările în oraş. El a acuzat membrii Asociaţiei 2012 de rasism şi i-a numit chiar „criminali”.

„Vorbea în limba engleză şi urla la noi. Am crezut că vrea să sară la bătaie. Ne-a spus că suntem rasişti şi criminali. Am întrebat de ce, pentru că în Piaţa Unirii eram doar nişte tineri care ţineau drapelul ţării lor în mână. L-am întrebat de ce consideră că e greşit să-ţi iubeşti ţara. Ne-a spus că punem în pericol vieţile locuitorilor din Transnistria prin scandările unioniste”, a declarat unul dintre tinerii care i-au ţinut piept lui Gabor Landman.

NapocaNews