Premierul Crimeii Sergei Aksyonov a declarat ca regiunea „nu are nevoie de homosexuali”, interzicand organizarea evenimentelor pentru promovarea egalitatii minoritatilor sexuale.

In timpul sedintei de guvern de marti, din Simferopol, premierul a sustinut ca membrii minoritatilor sexuale nu au nicio sansa in noua Crimee si ca ar trebui sa fie „educati” in ceea ce priveste orientarea lor sexuala, scrie The Independent.

„In Crimeea nu avem nevoie de astfel de oameni, iar ei nu vor mai organiza niciodata vreun eveniment public. Politia si fortele noastre de aparare vor reactiona rapid si in mai putin de trei minute le vor explica la ce fel de orientare sexuala sa se limiteze”, a declarat el, potrivit agentiei de stiri Interfax.

casatorii_homnosexuali_2f07cdb54e

Mai mult decat atat, premierul a subliniat ca doreste ca cei mici sa fie invatati sa aiba „o atitudine pozitiva fata de familie si fata de valorile traditionale”.

Anul acesta, si Crimeea a adoptat legea controversata promulgata de Putin, prin care care orice act de „propaganda” homosexuala in fata unui minor este pedepsit. De asemenea, este interzisa distribuirea materialelor care promoveaza drepturile minoritatilor sexuale.

Sergei Aksyonov, fiind un separatist prorus, a ajuns la putere in luna martie, cand Rusia a anexat Crimeea in urma organizarii unui referendum considerat ilegal de statele din Occident.

NapocaNews