Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat joi, la întâlnirea cu preşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, Ilkka Kanerva. referindu-se la situaţie din Ucraina, că „sud-estul este cel mai fierbinte punct al crizei, dar nu trebuie să uităm şi de alte părţi ale ţării”, la întâlnirea cu preşedintele Adunării Parlamentare a OSCE, Ilkka Kanerva, relatează Itar-Tass,preluată de Mediafax.

Serghei Lavrov a declarat că planul de pace pentru reglementarea conflictului propus de preşedintele rus Vladimir Putin ar trebui să fie luat în considerare la Kiev, Doneţk şi Lugansk. Preşedintele rus Vladimir Putin a propus miercuri un plan de reglementare a conflictului în şapte puncte, menit să ajute autorităţile de la Kiev şi miliţiile din sud-est să ajungă la un acord în vederea detensionării situaţiei, a adăugat el.

„Noi vom fi pregătiţi alături de OSCE, în cadrul grupului de contact, să ajutăm părţile aflate în conflict să progreseze în vederea stabilizării situaţiei”, a mai spus Lavrov, exprimând îndoieli privind sinceritatea Bruxellesului şi Washingtonului în legătură cu criza ucraineană.

NapocaNews