Guvernul israelian a anunţat că va confisca peste 300 de hectare de pământ din teritoriile ocupate din Cisiordania, pentru a face loc unor noi aşezări de colonişti evrei.

Statele Unite au cerut Israelului să revină asupra deciziei sale de a profita de aproape 400 de hectare de teren în ocupat Cisiordania, cea mai mare suprafaţă ocupată ilegal de Israel în ultimii 30 de ani, în contradicţie cu planul ONU din 1947 care a consfinţit formarea statului israelian în Palestina.

Israel a anunțat masiva confiscare de teren în Etzion lângă Betleem la doar câteva zile după încetarea focului din Gaza.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas, a cerut Israelului să anuleze această acţiune. „Această decizie va duce la mai multă instabilitate. Acest lucru va doar inflama situația după războiul din Gaza”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Abu Rdainah.

Un oficial al Departamentului de Stat USA numit anuntul ca fiind „contraproductiv pentru scopul declarat al Israelului de a ajunge la soluţia celor două state cu palestinienii”.

„Cerem guvernului israelian să inverseze această decizie”, a declarat oficialul de la Washington.

NapocaNews