Poliţiştii clujeni au reţinut 24 de ore un bărbat, bănuit că ar fi înşelat un cumpărător cu privire la provenienţa unui excavator de peste 700.000 lei. Un alt bărbat este cercetat în libertate pentru tăinuire.

La data de 22 octombrie a.c., poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Cluj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 34 de ani, din Cluj-Napoca, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar faţă de un alt bărbat, de 37 de ani, din Cluj-Napoca, se efectuează cercetări, în stare de libertate, pentru tăinuire.

În fapt, în cursul lunii august, bărbatul de 34 de ani, s-a prezentat la punctul de lucru al unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca, care avea în pază un excavator, de unde, folosindu-se în fals de actele unei societăţi comerciale, a preluat utilajul. Ulterior, cu sprijinul bărbatului de 37 de ani, acesta ar fi vândut excavatorul ca deşeu feros, în judeţul Sibiu, unui cumpărător căruia i-ar fi ascuns faptul că bunul provine din săvârşirea unei fapte penale.

Prejudiciul creat părţii vătămate este de aproximativ 730.000 lei.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au depistat utilajul pe raza comunei Selimbăr, judeţul Sibiu.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale.

În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unităţii de parchet competente.