UNPR a anunţat că luni va încheia un protocol de colaborare cu Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), condus de Dorin Cioabă, privind susţinerea candidaturii lui VictorPonta în campania electorală pentru Preşedinţie.

Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat, vineri, că Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), „primul partid politic al romilor”, a fost înregistrat, existând o sentinţă definitivă în acest sens de la Tribunalul Bucureşti. El a explicat că, prin înfiinţarea PADR, a dorit să le ofere „tinerilor din comunitate un partid în care să poată să se înscrie, în care să vină cu ideile lor, cu spijinul lor pentru a face ceva pentru comunitatea romilor”.

„Am avut foarte mari probleme cu partidele parlamentare sau tradiţionale pentru că nu au acceptat membri din rândul comunităţii noastre de romi sau, dacă i-au acceptat, doar la nivelul de simplu membru. Nu există oameni din comunitatea de romi puşi în anumite funcţii, făcând excepţie unii care s-au dezis de naţionalitatea lor”, a susţinut Dorin Cioabă.