Firma BGS Grup ne-a trimis un drept la replică privind articolul publicat pe site-ul NapocaNews.ro: „BGS au fost plătiţi ca România să joace fără spectatori următorul meci„. Redăm integral dreptul la replică, conform legii presei:

„Prin prezenta dorim să dăm un drept la replică la știrea apărută la această sursă: http://www.napocanews.ro/2014/10/bgs-au-fost-platiti-pentru-ca-romania-sa-joace-fara-spectatori-urmatorul-meci.html, din data de 13.10.2014, realizată de Radu Popescu.

Dorim să atragem atenția asupra titlului complet eronat care conține o afirmație neadevărată, pe care o argumentăm în cele ce urmează:

1.Contrar afirmațiilor prezentate, nu puteam premedita ca agenții noștri să fie aruncați peste balustrade, să primească scaune în scap, să fie loviți, scuipați, înjurați. Suporterii violenți au vandalizat mobilierul stadionului (scaune), au folosit bucăţile rupte pe post de proiectile îndreptate de asemenea către agenţii de ordine şi jandarmi. Unele dintre proiectile au făcut victime, rănind atât membri ai forţelor de ordine cât şi spectatori.

Nu puteam expune oameni care au venit să vadă meciul la accidente provocate de pedardele și torțele introduce ilegal de suporteri. Dacă am fi premeditat ceea ce afirmați oare nu ar fi fost incidente și în restul stadionului?

2.Federația Română de Fotbal a încheiat un contract cu noi pentru a asigura securitatea la eveniment, nicidecum pentru a provoca incidente. Filmările și pozele atașate îi arată exact pe cei care au declanșat evenimentele din peluze și agresivitatea pe care au manifestat-o încă de la începutul meciului împotriva agenților de securitate.

3.Subliniem faptul că suporteri ale echipelor: Steaua, Dinamo, Petrolul, cât şi membri ai cunoscutei grupări “Honor et Patria” au început să se lovească între ei. Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiară, membrii galeriei Stelei s-au bătut între ei, galeria echipei Petrolul a lovit câţiva agenţi de Securitate, iar cei de la “Honor et Patria” au aruncat la propriu 2 agenţi de securitate BGS peste balustradele de protecţie. De asemenea, numeroşi membri ai acestor grupări au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torţe) pe care le-au folosit pe durata întregului meci aruncându-le către agenţii de ordine, pe teren şi dintr-o zonă în alta a peluzelor.

4.Numeroşi membri ai acestor grupări au introdus pe stadion materiale pirotehnice (petarde/torţe) pe care le-au folosit pe durata întregului meci aruncându-le către agenţii de ordine, pe teren şi dintr-o zonă în alta a peluzelor. Aceste materiale sunt de mici dimensiuni, iar din informaţiile pe care le-am primit ulterior meciului am aflat că au fost introduse pe stadion ascuse în lenjeria intima, legea nepermiţându-ne percheziţia corporală amănunţită, ci doar un control sumar.

5.De ce am reziliat contractual cu FRF? Din cauza lacunelor legislative, a presiunii mediatice și a reacției Federației Române de Fotbal. Am luat această decizie convinși fiind că am făcut tot posibilul să respectăm legea și să menținem în cadrul meciurilor, climatul de liniște și ordine pentru zeci de mii de suporteri, nu pentru o mână de huligani.
Solicităm ca materialul prezentat mai sus să fie redat în întregime şi fără modificări de conţinut.

BGS Grup”

 

romania_ungaria_bgs_1_foto_cristian_otopeanu - Copy

10645126_825062510848395_3296187057459503172_n - Copy