Meciul de luni dintre CFR Cluj și Universitatea a fost umbrit de incidentele care au avut loc in centrul orașului. Cei care au generat tensiune au fost chiar jandarmii care nu s-au sfiit să culce suporteri la pământ sau să-i încătușeze pentru o fumigenă inofensivă aprinsă înainte de meci. Ba mai mult, un ziarist de la Ziua de Cluj care își făcea meseria și filma intervenția brutală a forțelor de ordine a încasat un pumn în plină figură. Ceea ce a urmat, e parcă o pagină desprinsă dintr-un roman absurd, comico-tragic, unde aproape întotdeauna suporterii sunt victime.

După derby-ul Clujului, jurnaliştii de la stiridesport.ro au creat o galerie foto cu imaginile surprinse la incidentele petrecute în centrul oraşului.

Unul dintre jandarmii implicaţi în conflictul cu suporterii pare să se fi recunoscut într-una din fotografiile postate, astfel că a ţinut să se laude cu fapta sa printr-un comentariu lăsat de pe profilul de Facebook al unui individ numit Cibu Adrian.

„Hai că l-am placat frumos, exact ca la rugby, cum se scrie în presă :)”, a fost mesajul lăsat de acesta printre comentariile la articolul respectiv.

În jurul orei 01:00, după căteva ore, el revine cu un alt comentariu, în care anunță că se retrage ca să se odihnească, susţinând că acţiunile sale sunt pentru a proteja cetăţenii. „Sunt în slujba cetăţenilor, nu e loc de nb :)) [noapte bună, n.r.]… ne auzim mâine”, a mai scris el.

Sesizând ironia, un alt utilizator al reţelei de socializare, Ion Gabriel, probabil coleg cu jandarmul în cauză, ţine să-l completeze, dezvăluind cum sunt priviţi cetăţenii de rând de către colegii de breaslă: „În slujba oilor. Eu mă pun să dorm că mâine noapte sunt eu de tură”, a afirmat el.

Ulterior, Cibu Adrian şi-a şters profilul de Facebook, precizează numaiu.ro. De asemenea, în acelaşi articol se arată că fanii Universităţii plănuiesc să solicite Inspectoratului de Jandarmerie Cluj, în cursul acestei zile, analizarea cazului, punând la dispoziție și probele șterse de pe internet de către autori.

Conflictul s-a lăsat cu amenzi în valoare de 12.600 de lei, suporterii celor două echipe fiind sancţionaţi pentru injurii, pentru consumul de băuturi alcoolice sau pentru împiedicarea forţelor de ordine să îşi desfăşoare corespunzător activitatea.

În urma celor petrecute, fanii „U” Cluj intenţionează să acţioneze Jandarmeria în instanţă. Joi, suporterii se vor întâlni cu un avocat pentru a stabili în ce fel se pot îndrepta împotriva celor care i-au agresat luni.

NapocaNews