Din cele 192 de filme din 38 de ţări, 8 au fost selecţionate să intre în competiţia Internaţională a Festivalului Comedy Cluj ediţia a VI-a.

Cei 5 membrii ai juriului care vor alege din cele 8 pelicule premiile pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu şi cea mai bună interpretare, sunt cu o bogată experienţă din diferite zone a cinematografiei.

După ce a studiat dreptul şi actoria, clujeanca Cecília Felméri s-a focusat pe regia de film. A câştigat peste 20 de premii printre care Cel Mai Bun Film Românesc la Anim’est, Cel Mai Bun Scurtmetraj Maghiar la Cinefest sau distincţia “Tânără Speranţă” la Hungarian Filmweek.

Directorul Festivalului de Film de la Motovun (Croaţia) Igor Mirkovic (foto) este un apreciat regizor şi producător. După ce a dobândit solidă experienţă în televiziune, s-a îndreptat şi spre cinematografie debutând ca documentarist apoi în 2012 a regizat un lungmetraj de ficţiune.

Mike Ott vine din zona cinematografiei independente şi este considerat unul dintre cei mai talentaţi cineaşti independenţi ai momentului. În filmele sale, el tratează teme mai puţin “exploatate” precum tema imigrării, a îmbătrânirii, decepţiilor, temerilor şi viselor unor imigranţi, precum şi realitatea crudă a lipsei de comunicare culturală.

Lodewijk Crijns este tot documentarist care a trecut pe rând de la scurtmetraje la lungmetraje şi este câştigătorul mai multor premii: Premiul Juriului la Angers European FIlm Festival, Silver Dragon la Cracow Film Festival, Menţiune Specială la Mannheim-Heidelberg International Film Festival, dar şi Munchen Film Festival sau Netherlands Film Festival.

Mihai Fulger jurnalist şi critic de film, membru al Juriului FIPRESCI la Berlinale 2014, este autorul a peste 1000 de cronici, recenzii şi articole. Începând cu anul 2010 jurizează în importante competiţii precum Premiilor Gopo sau Euro Connection din cadrul Festivalului Inernaţional de Film de la Clermont-Ferrand.

În perioada 10-19 octombrie are loc cea de-a VI-a ediţie a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, “Festivalul Internaţional de Film Comedy”.

Alina Maria Iuga