Gheorghe Jijie Fostii detinuti Politici JilavaÎn anul 2000, după lungi tergiversări – 10 ani! – se instituia decoraţia “Crucea Comemorativă a Rezistenţei Anticomuniste”, ce urma să fie conferită foştilor deţinuţi politici şi luptătorilor din munţi de Cancelaria Ordinelor de pe lângă Administraţia Prezidenţială a României, după consultarea cu cele trei asociaţii ale deţinuţilor politici. Au mai trecut 14 ani (!), numărul celor care au luptat cu arma în mână sau care au fost scăpaţi de Mântuitorul nostru Iisus Hristos şi Maica Lui din iadul închisorilor comuniste s-a micşorat drastic, dar distincţia tot nu a fost conferită nici măcar unuia dintre membrii adevăratei elite, cea morale, a României.

Între liichelele şi patapievicii ţinuţi în braţe de Băsescu, ca sa nu mai vorbim de mizerabilul antiromân Tokes, blandienele şi lucinschii lui Constantinescu sau cei 66.100 de decoraţi ai lui Iliescu, cu greu s-a strecurat un fost deţinut politic. Şi acela – regretatul Vasile Paraschiv -, a primit Steaua României doar pentru a i-o arunca în obraz lui Băsescu.

Viitorul preşedinte al României, oricine va fi el, are datoria să repare imediat ce este pus în funcţie această inimaginabilă ofensă adusă, timp de 25 de ani, celor mai bravi dintre români, aceia care s-au frânt, ca brazii, dar niciodată nu s-au îndoit.

La această infamie se adaugă şi nerecunoştinţa de la nivelul local, din zonele unde s-au jertfit pentru ţară mulţi dintre luptătorii din rezistenţa anticomunistă, acest fenomen unic prin amploarea lui în întreg spaţiul european ocupat de sovietici. Unde sunt străzile celor ce nu mai sunt? Ba se mai găsesc chiar şi unii netrebnici, asemenea părinţilor lor kominternişti, care să vrea să dărâme şi statuiile, acelea puţine, care s-au ridicat în memoria câtorva valori-simbol, naţionale şi universale, ca martirul Mircea Vulcănescu. Statuiile criminalului de război – la propriu – Wass Albert nu-l deranjează pe zurliul extremist Alexandru Florian de la institutul ce poartă numele unui impostor al holocaustului, dovedit ca atare chiar de către evreii lui.

Situaţia Crucii Rezistenţei Anticomunsite (proiectul în foto) cât şi Apelul de mai jos, susţinut si de Asociaţia Civic Media, trebuie să intre de urgenţă pe agenda dlui Octav Bjoza, preşedintele AFDPR, numit, în premieră post-decembristă, secretar de stat la Secretariatul pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist din cadrul Guvernului Ponta. Iar acest Secretariat să nu rămână numai cu numele pe o hârtie ci să acţioneze, de urgenţă, potrivit titulaturii sale. Măcar acum, în al 25-lea ceas.

Victor Roncea