Parcul sportiv studenţesc „Iuliu Haţieganu” a trecut anul acesta printr-un amplu proces de reabilitare şi modernizare. Proiectul a fost finanţat cu 25 milioane de lei din fonduri europene, fiind cea mai importantă investiţie de la UE din Cluj-Napoca. Parcul dispune acum de un teren sintetic de fotbal de peste 100 de metri, cu nocturnă, terenuri de beach volley, baschet şi handbal. Şef de proiect a fost profesorul Dan Lazăr. Cu toate acestea, Parcul sportiv studenţesc „Iuliu Haţieganu” are câteva minusuri care trebuie imediat remediate, pentru o bază sportivă de prestigiul U.B.B.
Din păcate, în parc s-au păstrat aceleaşi coşuri de gunoi roşii, de plastic, de pe vremea lui Nicu Ceauşescu, rondourile de pământ nu au flori; cişmelele sunt rămase cele din fontă din anii 80; fântâna de ciment e nefuncţională şi nici măcar văruită; gardurile din jurul terenurilor de sport sunt cele din anii 70, ruginite; baraca de pe pista de atletism e aceeaşi din anii 60; scările de acces spre spaţiul verde stricate, bările de fontă nevopsite şi ruginite; mobilierul din parcul de joacă pentru copii stricat sau lipsă; pietrişul de pe alei nu e de calitate şi nu e bine tasat, iar biserica ortodoxă de lemn arsă în 1983 nu a fost reconstruită. Sunt câteva minusuri care remediate ar schimba estetica celui mai frumos parc sportiv pentru studenţi din Europa.
NapocaNews
One Response to “Minusuri care trebuie remediate după reabilitarea şi modernizarea Parcului sportiv studenţesc „Iuliu Haţieganu””
si atunci ce s-a shimbat? macar de s-ar fi schimbat prof. dan lazar, dar nu mai are cum…