Un barbat inarmat cu un topor a atacat joi patru politisti care stateau sa faca o poza pe o strada aglomerata din New York si a fost impuscat mortal de acestia.

Doi politisti au fost raniti in timpul atacului, dintre care unul grav, inainte ca agresorul sa fie impuscat de alti doi politisti, scrie The Independent.

Toti cei patru politisti implicati in incidentul din New York tocmai absolvisera Academia de Politie. Politia din New York sustine ca nu exista informatii despre motivul care a stat la baza gestului comis de barbat.

Politistii se aflau in patrulare pe strazi si fusesera rugati de un fotograf sa stea pentru o poza, intr-o zona comerciala aglomerata din Queens. Barbatul a scos un topor de mici dimensiuni dintr-un rucsac pe care il avea asupra lui si s-a repezit la politisti. El a apucat sa-l loveasca pe unul dintre oamenii legii in bratul drept si apoi un altul in cap, a declarat un purtator de cuvant al politiei.

Ceilalti doi ofiteri au tras cu armele in atacator. O femeie care se afla in apropierea atacului a fost ranita de unul dintre gloante, fiind apoi transportata la spital unde a fost operata de urgenta.

Ipoteza unui atac cu motivatie extremist islamista pare tot mai posibila, dupa ce presa americana a remarcat ca pe pagina de Facebook a atacatorului, identificat ulterior drept Zale H. Thompson, se gaseste o imagine cu un barbat imbracat in stilul luptatorilor Statului Islamic, cu fata acoperita de o esarfa si inarmat cu o sabie, o sulita si o pusca, scrie CNN.

Pe pagina lui Thompson se afla si un citat din Coran, in araba, care vorbeste despre pedeapsa ce va veni „pentru cei care au parasit calea”. Thompson a mai avut de-a face cu legea, avand in cazier o fapta penala in California. El fusese eliberat din Marina Militara a SUA pentru comportament inadecvat.