Prefectul județului Cluj, Gheorghe Vușcan (foto), a emis luni ordinul prin care constată încetarea de drept a mandatului președintelui Consiliului Județean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, care a demisionat după ce a fost arestat și trimis în judecată pentru fapte de corupție.

‘Prefectul Județului Cluj a emis Ordinul nr. 360/06.10.2014, prin care se constată încetarea de drept a mandatului de Președinte al Consiliului Județean Cluj, al domnului Horea Dorin Uioreanu, ca urmare a demisiei acestuia. La data de 3 octombrie 2014, domnul Horea Dorin Uioreanu a demisionat din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, cererea sa de demisie fiind înregistrată la Consiliul Județean Cluj sub numărul 18413/03.10.2014. Instituția prefectului a fost notificată asupra acestui fapt prin adresa Consiliului Județean Cluj nr. 18.413/03.10.2014’, se arată într-o informare transmisă, luni, AGERPRES, de Prefectura Cluj.

Potrivit informării respective, Instituția Prefectului Cluj va înainta Ministerului Afacerilor Interne ‘propunerea de organizare a alegerilor locale parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, după expirarea termenului de contestare a ordinului la instanța de contencios administrativ, conform prevederilor art. 69 alin. (6) din Legea nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare’.

Horea Uioreanu și-a dat vineri demisia din funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, pe care o deținea din anul 2012. Acesta este, în prezent, trimis în judecată în două dosare, pentru fapte de corupție.

NapocaNews