Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat, vineri, ca a decis sa semneze o lege prin care administratia tarii sale sa fie epurata de oamenii Rusiei.

„Am decis sa semnez o lege importanta. Va incepe lustratia! Aparatul de stat va fi curatat de agentii KGB si de liderii Partidului Regiunilor”, a scris Porosenko pe pagina sa de Facebook, potrivit Ukrinform.

Stirea a fost confirmata si de purtatorul sau de cuvant, Sviatoslav Tseholko.In aparatul de stat al Ucrainei sunt angajati aproximativ un milion de persoane.

„Anumiti oficiali ai statului, cei care lucreaza in aparatul central al guvernului, vor intra in proceduri de verificare. Acele persoane care nu corespund prevederilor legii nu vor mai putea avea dreptul sa fie angajate in sistem pe o perioada de la 5 la 10 ani”, declarase ministrul Justitie, Pavlo Petrenko, in urma cu o saptamana, potrivit Euromaidan Press.

O forma de lustratie populara a castigat intre timp teren in Ucraina, unde oameni considerati „ai vechiului regim” sunt aruncati in tomberoane de multimile care cer curatarea administratiei.

Sursa: Ziare.com