Numele candidatului la presedintie Teodor Melescanu, fost director SIE, apare in stenogramele din dosarul in care Horea Uioreanu, fost presedinte al CJ Cluj, a fost trimis in judecata pentru folosirea de informatii nedestinate publicitatii.

Conform documentelor aflate la dosar, Uioreanu i-a spus consilierului sau Razvan Pop ca a discutat telefonic cu Teodor Melescanu, la vremea respectiva director SIE, in contextul in care incerca sa afle ce informatii au anchetatorii despre el.

Mai exact, Uioreanu ar fi incercat sa intervina la Melescanu, fost coleg in PNL, in favoarea unui subofiter SRI care dorea sa se transfere la SIE si care, la schimb, il tinea la curent cu mersul anchetelor, scrie clujust.ro.

Uioreanu a fost trimis in judecata in doua dosare, unul pentru luare de mita si al doilea pentru folosirea de informatii nedestinate publicitatii.

Un nou dosar pentru Uioreanu: A obtinut informatii de la SRI, promitand un job la SIE

Discutiile dintre Uioreanu si Pop au fost inregistrate in mediul ambiental, intr-un moment in care acesta din urma colabora deja cu procurorii DNA.

Discutie purtata in mediul ambiental la data de 16.05.2014 Horea Uioreanu si Razvan Pop

Pop Razvan-Marius: De la…? HOREA! De la asta, de la fata lu’ MIHNEA n-o mai venit nimica? De la SCANDU? (porecla Ancai Albu – n.red.)

Uioreanu Horea-Dorin: Nu…N-am ajuns la Bucuresti sa ma intalnesc cu omul ala.. (neinteligibil).. am vorbit la telefon cu el.

PRM: Cu? Cu cine? Cu GELU (Gelu Oltean, fost sef al serviciului secret al Internelor, DGIPI – n.red.)?

UHD: Nuu! Cu MELESCANU.

NapocaNews