Arheologii au scos la lumină două morminte vechi, mai multe monede şi câteva fragmente de podoabe care datează dinainte de anul 1400. Toate acestea arată că tot în zonă a existat o biserică mult mai veche decât cea cunoscută, ridicată de Mircea cel Bătrân.

Până de curând arheologii credeau ca Biserica Domnească peste care a fost construit Turnul Chindiei ar fi cea mai veche aşezare, ridicată în zona unde se află complexul muzeal Curtea Domnească. Noile săpături le-au schimbat complet teoriile. Au fost scoase la iveală două morminte, mai multe monede şi câteva fragmente de podoabe.
Specialiştii susţin acum că în mod sigur, în apropiere a existat o altă biserică, ridicată în jurul anului 1300, sau chiar mai veche. Pentru specialiştii Muzeului de Istorie din Târgovişte, vestigiile confirmă o ipozeză mai veche: Cetatea de la Târgovişte este mult mai veche decât se credea.

 

Monedele şi obiectele de podoabe descoperite vor putea fi admirate în cel mai scurt timp în cadrul colecţiei numismatice pe care o deţine Muzeul de Istorie.

Anca Apostol, Sursa: Active News

Nota NapocaNews: Teoria lui Neagu Djuvara că migratorii cumani şi biserica catolică au întemeiat statul valah este spulberată ştiinţific de această descoperire arheologică, care arată că românii erau constituiţi în formaţiuni politice conturate şi de religie ortodoxă la 1300.