La Festivalul Internaţional de Carte Transilvania (FICT) a avut loc o triplă lansare de carte, în Piaţa Unirii, a trei personalităţi ale presei și universității românești: profesorul Andrei Marga împreună cu poetul Octavian Hoandră şi jurnalistul Florian Bichir.

DSC_1149

Profesorul Andrei Marga a fost invitatul special al triplei lansări, acesta prezentându-şi cartea „Explorări în prezent”, un volum inedit care apleacă urechea la subiecte de natură politică, academică şi culturală. Cartea a fost prezentată de prof. Vasile Boari, care îl consideră pe Andrei Marga cel mai mare filosof român în viață.

Octavian Hoandră şi-a lansat două cărţi de poezie, „Fiecare pustiu cu vorbele lui” şi „Ianuarie şi alte amărăciuni”, şi volumul de eseuri „Opiniile unui străin absolut” (editura Eikon). Andrei Marga îl consideră pe Octavian Hoandră un poet valoros al literaturii române contemporane.

Jurnalistul Florian Bichir şi-a lansat cartea „Maşina de ucis amintirile. Istorii pentru mai târziu”, o carte ce abordează genul literar al reportajului în maniera lui Geo Bogza. Florian Bichir a declarat că prin jurnalism și reportaj a dorit să facă de fapt literatură.

Gazda evenimentului a fost Vasile Dâncu, patronul Editurii Eikon.

NapocaNews

DSC_1150

DSC_1152

DSC_1156