Președintele ales, Klaus Iohannis, a început procesul de selecție pentru consilierii cu care va lucra la Palatul Cotroceni. Până în prezent au apărut deja câteva nume care sunt pe lista celor care au cele mai mari şanse să ajungă consilieri ai noului preşedinte al României.

Pe lista posibililor viitori sfătuitori ai președintelui PNL se află: Alina Mungiu Pippidi  (foto), Rareș Bogdan, Andreea Paul Vass, Dan Mihalache, Andrei Muraru și Andrei Pleșu.

Alina Mungiu este președintele Societății Academice Române (SAR) și conduce catedra de Studii de Democratizare la Hertie School of Governance.

Andreea Paul este deputat PNL și a fost consilier pe probleme economice al fostului premier Emil Boc. Scriitorul Andrei Pleșu a fost ministrul Culturii în guvernul Petre Roman, ministru de Externe în guvernul Radu Vasile și consilier al președintelui Traian Băsescu. Dan Mihalache este secretar general adjunct al PNL.

Într-un email trimis EVZ.ro, jurnalistul clujean Rareş Bogdan a refuzat invitaţia de a fi consilier prezidenţial al lui Iohannis şi a lăsat să se înţeleagă că nu părăseşte emisiunea „Jocuri de Putere”.

NapocaNews