Neplătiţi de luni bune şi la un pas să nu facă deplasarea la Botoşani, fotbaliştii de la CFR au fost întorşi din drum, încă o dată, de antrenorul Vasile Miriuţă.

Echipa a cceptat să joace meciul cu moldovenii şi au oferit surpriza etapei, învingând cu 1-0 o formaţie, FC Botoşani, construită după aceleaşi principii nemţeşti de Leo Grozavu, şi el fost jucător în Germania, aidoma lui Miriuţă.

Antrenorul clujenilor a fost nevoit să improvizeze şi la acest meci. Titularii obişnuiţi, Chanturia, Tade sau Florin Costea au absentat din diferite motive, iar Miriuţă i-a aruncat în luptă, în premieră din primul minut în Liga I, pe Davide Petrucci, fostul fotbalist al lui Manchester United, şi pe tânărul Alexandru Păun.

În startul partidei Martinus de la gazde a luat o acţiune pe cont propriu şi a şutat, dar Felgueiras a fost la post. Tot moldovenii au avut următoarea oportunitate.

Croitoru a şutat la colţul scurt, de la 20 de metri de poartă însă, din nou portughezul din poarta CFR-ului a scos cu un reflex excelent.

După alte două încercări ale gazdelor, Petrucci a recuperat un balon pe care i l-a trimis excelent lui Jazvic şi mijlocaşul ardelenilor a deschis scorul, în minutul 37.

Leo Grozavu a înţeles repede că echipa lui nu are forţă în atac şi l-a introdus la pauză pe Paul Batin, mizând şi pe dorinţa fostuloui CFR-ist de a-şi lua revanşa după ce a fost lăsat să plece liber de contract din Gruia.

O repriză întreagă moldovenii au alergat după egalare însă, defensiva clujenilor a funcţionat şi de această dată foarte bine. Nu s-a mai întâmplat nimic semnificativ în actul secund şi CFR învinge împotriva tuturor pronosticurilor.

Paul Panait