Trei tineri din Covasna au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute înfiinţarea “Garnizoanei Secuieşti”, o organizaţie radicală creată după modelul “Gărzii Maghiare” din Ungaria, desfiinţate de autorităţile de la Budapesta în 2009.

Cei trei fondatori ai grupării, Tamas Robert, Tamas Tibor şi Raduly Robert, au organizat sâmbătă o conferinţă de presă pentru a anunţa lansarea “Garnizoanei Secuieşti”.

Aceştia susţin că scopul principal al noii formaţiuni a radicalilor maghiari din Transilvania este lupta cu “infracţionalitatea ţigănească”. Cei trei au dat ca exemplu înjunghierea în această vară a unui moticiclist de către un grup de ţigani din couna Sânzeni, judeţul Covasna.

Incidentul la care fac referire cei de la “Garnizoana Secuiască” a fost intens mediatizat şi de presa centrală. Totul a început cu un accident rutier în localitatea Sânzieni, soldat cu moartea unui bărbat şi rănirea unei fete şi a unei femei.

Atunci, un bărbat de 37 de ani care conducea o motocicletă dinspre Târgu Secuiesc către Miercurea Ciuc a accidentat o fată de 11 ani care traversa neregulamentar, prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Motocicleta a ieşit de pe şosea şi s-a izbit de zidul unui imobil. Ca urmare, motociclistul a murit, iar o femeie de 44 de ani, aflată şi ea pe motocicletă, a fost rănită grav, fiind transportată la Spitalul Judeţean Braşov. De asemenea, fata a fost rănită şi dusă la Spitalul din Sfântu Gheorghe.

La locul accidentului s-a oprit un bărbat de 28 de ani, tot motociclist, care a încercat să ajute victimele, dar a fost atacat de un grup de ţigani şi înjunghiat.

Ulterior sute de motociclişti din întreaga ţară s-au adunat în comună pentru a organiza un marş de solidaritate împotriva agresiunilor ţigăneşti, la acţiune alăturându-se şi localnicii. Demonstraţia a degenerat în violenţe, forţele de ordine ţinând cu greu în frâu sutele de participanţi care au dorit să atace casele ţiganilor. Sursa: FrontPress.ro