Jurnalistul Ion Cristoiu face o analiza a alegerilor de duminica in care il ataca dur pe Calin Popescu Tariceanu si pe PSD. Acesta sustine ca membrii PSD au primit ordin sa il voteze pe Tariceanu pentru a asigura iesirea acestuia pe locul 3 in urma primului tur de scrutin, pentru a putea fi cooptat ulterior in mod legitim la guvernare, atat in ochii celor din interior, dar mai ales din exterior, informeaza stiripesurse.ro

“Pe lîngă voturile date de trădătorii din PNL, unii dintre ei în speranţa unui ciolănaş, alţii, din nostalgie după USL, nu puţini din ostilitate faţă de alianţa cu PDL, Călin Popescu Tăriceanu, păpuşa din cîlţi a PSD, a beneficiat de voturile de tip bidon. În unele secţii, PSD-iştii au primit ordin să-l voteze pe Călin Popescu Tăriceanu. Asta şi pentru că Victor Ponta consideră – şi pe drept cuvînt – abia turul al doilea decisiv. O diferenţă prea mare la o participare atît de slabă risca să scoată la vot electoratul anti-PSD.

Într-adevăr, trucul bidonului a fost folosit de PSD pentru a fi sigur că voturile împrumutate lui Călin Popescu Tăriceanu vor fi date lui Victor Ponta.

Numai că iată după manevra cu aducerea PLR la guvernare mă văd obligat să revin asupra aserţiunii din 28 octombrie 2014 şi să notez că prin formula bidon s-a vizat plasarea lui Călin Popescu Tăriceanu pe locul al treilea. Fără acest loc trei, manevra cu propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu ca premier, n-ar fi avut prea mari şanse de reuşită. Nu atît pentru intern, cît pentru extern. Aducerea prezervativului politic obosit la guvernare e calculată de Penalii din PSD ca o condiție pentru măsurile de salvarea a corupţilor. Lesne de imaginat că un Călin Popescu Tăriceanu va fi scula prin care Penalii vor promova legi şi hotărîri menite a pune Justiţia cu botul pe labe”, arata Cristoiu intr-o analiza pentru evz.ro.

Acesta sustine ca pentru locul trei in clasament a fost o lupta apriga, iar PSD nu isi putea permite sa lase pe altcineva in afara de Tariceanu sa o castige. Astfel el sustine ca scandalul votului din diaspora a fost o diversiune atat pentru a bloca avantul Monicai Macovei, cat si pentru a distrage atentia mass-media de la fraudele electorale din tara, facute de PSD in folosul lui Tariceanu.

“Evenimentele din aceste zile ne lămuresc şi unele momente misterioase din ziua primului tur de scrutin:

1. Diversiunea cu votul din străinătate. Ea a vizat scoaterea Monicăi Macovei din cursa pentru locul al treilea. Pe de o parte, prin reducerea numărului de voturi pentru Monica Macovei – nu Klaus Iohannis se bucură de simpatie printre românii anticomunişti din exterior, ci Monica Macovei. Pe de alta, manipularea televiziunilor pentru a discuta situaţia din străinătate şi nu eventualele fraude de pe plan intern.

2. Fraudele majore comise de PSD au fost în folosul lui Călin Popescu Tăriceanu. Iniţial, s-a pariat şi pe Teodor Meleşcanu. S-a renunţat însă cînd sondajele au arătat că era prea mare efortul cerut.

Aceste fraude explică coborîrea Monicăi Macovei de după amiază în favoarea lui Călin Popescu Tăriceanu.

3. Diversiunea pusă la cale de Servicii împotriva lui Traian Băsescu. Spun, Traian Băsescu şi nu Elena Udrea, deoarece PMP înseamnă Traian Băsescu. Pentru PSD era vital ca locul trei să ajungă la Călin Popescu Tăriceanu”, arat Cristoiu.

In final el precizeaza ce considera ca se afla in spatele aceste dorinte de a ii asigura lui Tariceanu locul trei in alegeri.

“1. Cooptarea fripturiştilor din jurul lui Călin Popescu Tăriceanu la guvernare se vrea un semnal limpede pentru toţi fripturiştii din PNL de a-l vota pe Victor Ponta. În definitiv, primarilor, baronilor locali PNL, în fine, Penalilor din PNL, perspectiva ciolanului, fie şi a ciolănaşului care e Guvernarea îi va face să strîngă voturi pentru Victor Ponta.

2. Cu un Călin Popescu Tăriceanu premier sau fie şi cu partidul lui de mucava la Guvernare, sub eticheta de Partid Liberal, Penalii din PSD au garanţia măsurilor menite a-i scoate din puşcărie pe corupţi şi a măsurilor menite a subjuga politic Justiţia. Admiţînd că va ajunge preşedinte, iresponsabilul vesel va susţine că nu el, ci Guvernul şi Parlamentul au decis legea graţierii şi amnistiei.

3. Pe plan internaţional, diversiunea Voturi pentru prezervativul politic obosit are menirea de a da regimului Penal al PSD lustruiala de regim proeuropean.

Desigur, toate acestea sunt Planurile PSD pentru a-i asigura lui Victor Ponta victoria în cel de-al doilea tur. Cum însă e de genul feminin, Istoria e plină de hachițe. Și-n fața acestor hachițe, toate planurile pot să se ducă dracului. Inclusiv cele atît de minuțioase ale PSD”, conchide Cristoiu.

Sursa:NasulTV