Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis (foto), va efectua vineri o vizita la Chişinău, la invitatia preşedintelui Nicolae Timofti, în ultima zi a campaniei electorale din ţara vecină.Ciudat e că Klaus Iohannis cât a fost profesor, inspector general adjunct şi primar al Sibiului nu a avut niciodată curiozitatea să viziteze Chişinăul, cel mai mare oraş românesc din afara graniţelor de azi ale României.

În realitate, Klaus Iohannis merge la Chişinău ca trimis al cancelarului Angelei Merkel, pentru a sprijini interesele Germaniei în Republica Moldova, în faţa expansiunii Fedaraţiei Ruse şi a conflictului din Ucraina, nu ca reprezentant al României.

„Klaus Iohannis este asteptat in prima parte a zilei, va avea o intalnire cu presedintele Timofti si cateva intrevederi pe linie de partid”, a declarat pentru Timpul.md purtatorul de cuvant al Presedintiei de la Chisinau, Vlad Turcanu. Acesta a mentionat ca vizita lui Klaus Iohannis va dura aproximativ patru ore.

În campania electorală pentru prezidenţiale Klaus Iohannis a declarat că nu susţine unirea Republicii Moldova cu România, ci doar integrarea celui de-al doilea stat românesc în UE, ca spaţiu eonomic deschis intereselor companiilor germane şi piaţă de desfacere.

NapocaNews