După patru minute şi 53 de secunde, în a doua rundă de box thailandez, Emi Teodor, motociclistul provocat de comicul-moderator al lui Dan Voiculescu la bătaie, a încheiat meciul cu o serie de pumni în faţa lui Mircea Badea şi un genunchi în plex.

Meciul, practic, n-a avut un istoric, angajatul lui Felix nefăcând decât să se apere fugind de luptă. Cel puţin poate să spună: “Da, m-a bătut, da’ am dat şi io…”. Anunţat pe Facebook, meciul de Muay Thai, adică box thailandez, a avut loc vineri seară la ora opt şi jumătate seara, în sala de sport a Şcolii 195, din cartierul Titan, din Capitală. La “gala de bătaie” au participat circa 300 de persoane, în marea lor majoritate sportivi de arte marţiale şi prieteni de-ai lui Emi Teodor şi câteva zeci de fani de-ai lui Mircea Badea. Înfruntarea dintre cei doi preopinenţi a fost găzduită de Federaţia Română de Kempo (n.r. – arte marţiale combinate, MMA), prin persoana preşedintelui Amato Zaharia. Înainte de meci Amatto Zaharia a explicat regulile jocului: “Vor fi trei reprize a câte trei minute Sunt permise loviturile cu pumnii, coatele şi picioarele, interzise fiind loviturile cu capul, aruncările şi loviturile pe la spate”.

Printre “VIP”-urile prezente la “eveniment” s-au numărat Luis Lazarus, Adrian Ursu, Florin Chilian şi Dan Capatos, ultimii trei susţinători ai lui Mircea Badea. Motociclistul a venit încă de la ora şapte la vestiar, iar Mircea Badea doar pe la opt fără 20 de minute, însoţit de o gaşcă gălăgioasă. La o eventuală bursă a pariurilor nimeni n-ar fi pariat pe Badea ţinând cont de faptul că adversarul său este sportiv de performanţă, practicant de Wu Shu, Muay Thay de competiţie, Karate şi Kempo. Singura întrebare, pe buzele tuturor era în ce minut şi în ce rundă va pica jos “teleastul lui Felix”. Ropert Gîrjabu, de 30 de ani, practicant de Kung Fu la sala Choy Lee Fut a fost tranşant: “Nu-i dau nicio şansă lui Badea. Nu cred că Emi îl va menaja. O fi el bun, da’ nu ştie să încaseze! Nu ştie că bătaia doare!”.
badea_1-465x390

Ca la un spectacol de circ, primul ieşit la încălzire a fost Mircea Badea, care s-a maimuţărit în faţa câtorva fane ale sale de cartier cu câteva mişcări spectaculoase. Atât doar că s-a dezechilibrat un pic şi era să cadă singur în fund. Apoi, la proba cântarului, şi-a aruncat tricoul pe jos şi şi-a încordat pectoralii. Văzând că nimeni nu i-l ia de pe jos tricoul şi l-a luat până la urmă singur şi l-a scuturat de praf. Cântarul a arătat că Emi Teodor avea 76 de kilograme în timp ce Badea atârna cu 3,3 kilograme în plus. Adversarii au intrat în ring echipaţi cu cotiere, tibiere, apărători pentru testicule, mănuşi de box şi proteze de protecţie. Arbitrul a fost o femeie Sanda Zaharia, arbitru internaţional de kempo. Meciul a început cu 40 de minute întârziere faţă de ora fixată şi, înainte de start, Amatto Zaharia a rugat publicul să se manifeste doar prin aplauze şi nu prin huiduieli, ceea ce s-a şi întâmplat.

Emi Teodor aînceput direct cu o serie de lovituri cu ambele braţe şi un genunchi în plex din care antenistul Badea a ieşit în afara tatami-ului şi a revenit vizibil ameţit. Dacă ar fi fost un ring cu corzi şi Emi ar fi continuat să-l lovească, probabil că lupta s-ar fi sfârşit în secunda 12! Până în minutul 1.54 Badea a mai ieşit de pe suprafaţa de luptă de trei ori în acest timp încasând vreo 20 de lovituri combinate din toate poziţiile netrimiţând înapoi decât vreo doi pumni anemici. Un hâtru din public a comentat la un moment dat, spre hazul celor din jur: “Ăsta nu ştia până acum că sacu’ de box nu riposteză!”. Apoi, meciul a continuat cu Badea într-o continuă defensivă. În sensul că apărarea lui a constat într-o fugă de contact, neavând nici-o intenţie combativă. Teleastul lui Felix era vizibil speriat de ce i se întâmplă. Runda I s-a încheiat cu un Mircea Badea groggy, abia ţinând-se pe picioare.

Nici cea de-a doua rundă nu a avut o altă desfăşurare. Vedeta Antenei 1 a fost, practic, un sac de antrenament pentru motociclistul care, fără să pară că face vreun efort, l-a altoit pe Badea cu toate figurile pe care le vezi de obicei prin filme. Disperat de bătaia pe care o lua Badea s-a întors de câteva ori cu spatele la adversar expunându-şi spinarea, drept pentru care a încasat şi o lovitură de picior în rinchiul drept care l-a îngenuncheat. Apoi a urmat un asalt similar ca cel din debutul meciului şi, în minutul 1.53, arbitrul a oprit lupta şi l-a întrebat pe “încasator” dacă mai poate. Nu ştim ce i-a spus Badea, dar Emi Teodor a fost declarat câştigător prin KO tehnic!

La întrebarea dacă înainte de meci ar fi pariat pe el însuşi, Mircea Badea, cu nasul vizibil tumefiat, a ocolit răspunsul: “Nu mai aveam aer… E greu să respiri cu prostia aia în gură! Nu e vorba de condiţie fizică… Nu eram pregătit pentru runde. Una e să lupţi, alta să alergi prin parc”. Emi Teodor a declarat, pentru EVZ, că nu s-a simţit niciun moment în pericol: “Am fost atent şi l-am ţinut sub control. Ştie el ceva, da’ nu e de nivelul meu! I-am arătat că un profesionist nu se compară cu un amator. Sper ca de acum încolo să aibă mai mult bun simţ şi să respecte sportul pe care îl practic cu multă muncă şi sacrificii”.