Numărul tinerilor consumatori de substanţe halucinogene a crescut în ultimul timp, iar vârsta la care le consumă prima dată a scăzut.Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog din Constanţa a lansat împreună cu Inspectoratul Şcolar, Arhiepiscopia Tomisului şi Centrul de Asistenţă Educaţională 5 proiecte axate pe prevenţie. Două dintre ele -,,Necenzurat” şi ,,Marihuana – un drog periculos!” – se adresează exclusiv elevilor, o categorie cu mare risc din acest punct de vedere, după cum precizează şeful Centrului Antidrog Constanţa, comisar-şef Adrian Oprişan.

Cele mai mici vârste de debut se afişează în rândul adolescenţilor de sex masculin: 11 ani în consumul de somnifere; 13 ani în consumul de antidepresive; 14 ani în consumul de sedative tranchilizante şi aceste substanţe noi cu proprietăţi psihoactive etnobotanice cum sunt ele denumite generic.

Comparativ cu băieţii fetele par să înceapă utilizarea drogurilor la o vârstă mai mare. Cea mai mică medie de debut în rândul fetelor fiind de 15 ani. Scoaterea Religiei din şcoli va duce la escaladarea consumului de droguri, pentru că tinerii nu mai primesc o educaţie morală creştină.

NapocaNews