Sclavia moderna din Marea Britanie are o amploare mult mai mare decat s-a estimat initial, iar cele mai multe victime sunt albanezi, nigerieni, vietnamezi si romani stabiliti in Regat.E vorba de mai mult de 13.000 de persoane aflate in aceasta situatie, potrivit Ministerului de Interne de la Londra, informeaza International Business Times.

Este pentru prima data cand Guvernul britanic a facut publice cifrele legate de sclavia moderna.Victimele provin din mai mult de 100 de tari.Primarul Londrei, sfat pentru Cameron: Imigrantii talentati nu trebuie opriti sa vina in Marea Britanie

Potrivit datelor aferente anului 2013, cele mai multe persoane in sclavie sunt originare din Albania, Nigeria, Vietnam si Romania. Nici nativii nu scapa insa de exploatare, arata BBC. Printre altele, sclavia moderna se refera atat la femeile obligate sa se prostitueze, cat si la cele private de libertate pentru a lucra la domiciliu.Ministerul de Interne a anuntat ca are mai multe masuri pentru a rezolva aceasta problema.

„E vremea pentru actiuni concertate si coordinate. Trebuie sa lucram cu parteneri din mai multe domenii si sa intensificam lupta impotriva sclaviei moderne in aceasta tara, dar si la nivel international, pentru a opri suferinta oamenilor nevinovati”, a spus ministrul de Interne britanic, Theresa May (foto).

Oficialul a precizat ca estimarile anterioare, care aratau ca exista peste 2.700 de persoane aflate in aceasta situatie in Regat, nu reflecta adevarul.