Primul care a fost înmormântat, luni, în Cimitirul Militar din Cluj-Napoca a fost comandorul Artur-Grigore Palfi, în vârstă de 46 de ani, slujba religioasă fiind oficiată după ritul reformat.

Pe sicriul acestuia, învelit în tricolorul României, a fost aşezată o machetă a unui elicopter militar, care a şi fost îngropată odată cu sicriul.

Preotul reformat care a oficiat slujba a spus că „piloţii nu mor, ci zboară mai departe spre cer, spre bunul Dumnezeu”.

La finalul slujbei, Garda Militară a prezentat onorul, iar în momentul coborârii sicriului în groapă au fost trase trei salve de puşcă, în memoria militarului.

Tot în Cimitirul Militar din Cluj-Napoca a fost înmormântat, aproximativ o oră şi jumătate mai târziu, căpitanul medic Rareş-Cosmin Moldovan, de 34 ani.

Ceremonia religioasă a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuţ, conform Mediafax.ro.

Şi Rareş-Cosmin Moldovan a fost înmormântat cu onoruri militare.

La cele două ceremonii funerare au fost prezente sute de persoane, între care rude ale celor doi militari, colegi de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, militari ai Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, subprefectul de Cluj, Dan Codrean, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, generalul Laurian Anastasof.

Marţi urmează să fie înmormântaţi militarii Dorin Fodor, în comuna Ţaga, Vasile Marian Gădălean, în comuna Bonţida, iar Constantin Dorin Filip la Târnăveni, judeţul Mureş, şi Răzvan Moldovan, în Cimitirul Eroilor din Alba Iulia.