Oricat s-ar iluziona romanii, alegerile pentru cea mai inalta functie in stat s-au incheiat inca din primul tur. Cei doi finalisti, robotul Klaus Iohannis si Victor Ponta sunt – de fapt – unul si acelasi candidat. Candidatul unic, pe care romanii il voteaza de la Revolutie incoace, un veritabil monstru al lui Frankenstein al dezgustatoarei politici din Romania: Klaus Ponta sau Victor Iohannis.

Explicatia e cat se poate de simpla: ceea ce era speranta Basescu inainte de primul sau mandat de presedinte, este Klaus Iohannis acum. Romanii vad in cel ceea ce vor sa vada, isi proiecteaza in el nazuintele si sperantele, ii aroga calitati pe care nu le are, in timp ce neamtul sta tacut in colt, probabil gandindu-se la… nimic. Klaus este o statuie, un totem, un sfant al politicii, care ieri nu era nimeni si azi nu ai voie sa il critici. In spatele lui stau oamenii lui Basescu, fara masti si la vedere: echipa PDL a lui Blaga si echipa PNL din fosta alianta D-A. Este exact echipa lui Basescu, cel hulit, pentru am facut doua referendumuri pentru a-l demite, dar in mod bizar, nimeni nu o vede.

Pe de alta parte il avem pe Ponta. Cel care va fi prim ministru si daca Iohannis iese presedinte. Si cel care daca va iesi presedinte se va retrage in spotlightul public, lasandu-l pe un alt mare adversar al lui Basescu, Tariceanu (Ponta, acum si pe albastru), sa devina premier.

Cei doi candidati nu sunt nici noi, nici vechi. Ei sunt terni. Ponta este doar proiectia mongoloida a lui Nastase si Iliescu, Iohannis este doar o alta varianta a lui Basescu in lupta cu FSN, acum si varianta germana. Pe langa i-am avut pe sfanta justitiei, Macovei, care nu a facut nici ea nimic niciodata – in afara ca a redenumit PNA-ul lui Nastase in DNA, in afara ca a fost o apriga sustinatoare a lui Basescu. Pun pariu ca hipsterii IT-isti care au votat-o nici nu stiu ca Macovei este europarlamentar PDL, colega de echipa cu EBA. Am avut-o si pe Udrea, penibila dar sincera, o alta proiectie a lui Basescu, pe Tariceanu, atat de anti-Basescu ca a devenit pro-Ponta si pe Kelemen Hunor, ungurul despre care nu mai stie nici naiba de ce candideaza, ca oricum nu o sa fie ales presedinte in veci.

Daca in campanie bolunzim toti si ne irosim energiile pe tot felul de fantasme, sa ne aducem aminte ca PSD a guvernat pana recent cu PNL, inainte de asta cu PDL, care este un partid format de fuziunea PD cu o parte din PNL. Situatia este atat de kafkiana, inca si lui Kafka i-ar fi greu sa o descifreze.

Cert este ca este exact totuna pe cine votam, in spatele fiecarui candidat ranjesc din umbra aceiasi Blaga, Orban, Dragnea si altii.

NapocaNews