Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat la Cluj-Napoca, joi,  că formaţiunea sa va ieşi din coaliţia de guvernare. Declaraţia a fost făcută după o întâlnire a Consiliului permanent al UDMR, în cadrul căreia liderii Uniunii au analizat rezultatul alegerilor şi au ajuns la concluzia că trebuie „să se întoarcă mai mult către alegătorii care ne-au susţinut 25 de ani”.

„Am făcut un calcul şi am constatat că şi fără noi guvernul Ponta are majoritate. Nu depinde de prezenţa noastră în guvern. Stabilitatea politică nu depinde de noi.
Nu vrem să creăm instabilitate, nu vrem să dam jos guverne”, a spus Kelemen Hunor.

„Luăm această decizie pentru a lua mai mult contact cu alegătorii noştri”, a mai spus el. Kelemen Hunor a încercat să detalieze: „Eu cred că în continuare vom susţine toate demersurile care, pentru fiecare om, inclusiv pentru maghiari, înseamnă un pas înainte, creşterea nivelului de trai, salarii, locuri de muncă, dar vrem să menţinem tot ce am obţinut în 25 de ani în ce priveşte drepturile minorităţilor – dialog permanent cu partidele poltice”.

Prin urmare, Consiliul permanent al UDMR recomandă Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) din 13 decembrie ieşirea din coaliţia de guvernare. „Până acum nu s-a întâmplat niciodată ca CRU să nu ţină cont de recomandările Consiliului permanent”, a mai precizat Kelemen Hunor.

NapocaNews