Căpitanul și simbolul echipei feminine de handbal, Mihaela Ani Senocico, a părăsit gruparea universitară și va evolua până în 2017 la CSM Cetate Deva.

Handbalista care și-a petrecut aproape întreaga carieră la Universitatea și era unul dintre cei mai iubiți și respectați sportivi ai clujului, de către suporteri.

Seno este a doua jucătoarea, după Florea, care părăsește formația clujeană. Nici antrenorul Ioan Ani Senocico nu a scăpat. Rezultatele neconvingătoare din prima parte a campionatului i-au fost fatale, acesta fiind înlocuit cu Carmen Amariei.

Fosta handbalistă a Universității este la a doua experiență pe banca tehnică, după ce în sezonul trecut a pregătit-o pe SCM Craiova. Amariei a fost una dintre cele mai apreciate handbaliste ale Clujului până în 2007 când a fugit de la echipă cu doar câteva ore înaintea meciului cu Rapid București, din chiar prima etapă a campionatului 2007/2008.

În vara anului 2012 a fost în centrul unui alt scandal, fiind acuzată de conducerea clubului Terom Iași că ar fi fugit de la echipă, iar finanțatorul a cerut despăgubiri de 30.000 de euro.

Carmen Amariei rămâne însă, una dintre cele mai importante figuri din handbalul feminin românesc. Pe lândă Universitatea Cluj a mai evoluat la Oltchim Râmnicu Vâlcea, Besancon (Franța), Randers (Danemarca), Slagelse (Danemarca), Rulmentul Brașov, FHK Handbold (Danemarca), Hypo Viena (Austria) și Viborg (Danemarca).

Paul Panait