Duelul echipelor fără victorie în Liga Națională de Bacshet Masculin, dintre CS Universitatea Cluj și BC Timișoara, s-a disputat, joi, în Sala Sporturilor ”Horia Demian” și s-a încheiat cu succesul echipei vizitatoare, scor 68-96.

Echipa lui Carmin Popa rămâne astfel, singura din eșalonul de elită al baschetului masculin care, după 10 jocuri nu a obținut încă niciun succes.

”Leii din Banat” porneau favoriți în meciul de deschidere al etapei a X-a și și-au respectat statutul, la sfârșitul primului sfert având deja un avantaj de 15 puncte (17-32).

Sfertul al doilea a fost ceva mai echilibrat (16-17), iar la pauza mare oaspeții aveau 16 puncte în plus pe tabela de marcaj.

Gazdele au continuat să greșească atât pe faza defensivă, cât și în atac și, de acest lucru au profitat din plin baschetbaliștii lui Dragan Petricevic, care s-au distanțat la 25 de puncte înaintea ultimului sfert.

Finalul de meci a fost din nou ceva mai echilibrat însă, clujenii nu au reușit să reducă din diferență și au înregistrat al zecelea eșec stagional.

CS Universitatea nu este ultima în clasament, având 10 puncte, unul în plus față de adversara de joi, bănățenii având însă două jocuri mai puțin disputate. În această etapă ”U” BT stă.

Paul Panait