Al doilea meci al echipei naţionale feminine de handbal a României, la Campionatul Europea găzduit de Ungaria şi Croaţia, s-a terminat, marţi, la egalitate, scor 29-29, în compania Danemarcei.

După eşecul usturător din partida de debut, 19-27 cu Norvegia, „tricolorele” au condus ostilităţile în înfruntarea cu Danemarca.

Aproape în permanenţă România a avut avantaj pe tabela de marcaj, iar prima repriză a fost una cu adevărat excepţională, fetele lui Gheorghe Tadici având la un moment dat un avans de cicni goluri.

La pauză cele două echipe au intrat la cabine la scorul de 16-12 în favoarea României. Repriza a doua rolurile s-au inversat, nordicele arătând o poftă de joc superioare „tricolorelor”.

Cu toate acestea România a lăsat impresia că va reuşi să-şi adjudece prima victorie la ediţia din acest an a Campionatului European.

Finalul de joc a fost însă dezamăgitor, iar Danemarca a reuşit să înscrie la ultima fază de joc obţinând un punct nesperat după aspectul per ansamblu al meciului.

În meciul cu Danemarca unul dintre golurile echipei naţionale a României a fost reuşit de pivotul Universităţii Cluj, Florina Chintoan.

Paul Panait