În luna mai 1999, cu ocazia vizitei efectuate în România, Papa Ioan Paul al II-lea le-a spus și le-a repetat românilor că a sărutat la București pământul din Grădina Maicii Domnului. Deocamdată, puțini români din Țara-Mamă și de pretutindeni știu adevărul că România a fost țara natală a Papei Ioan Paul al II-lea. El s-a născut în România într-o familie de evrei, iar bunicii săi au fost din Maramureș, din Vișeul de Sus. Cine și de ce a ascuns acest adevăr că Papa Ioan Paul al II-lea a fost român și nu polonez este încă un mister.

Tot mai mulți români, mai ales creștini ortodocși și greco-catolici, au ajuns în locurile de pelerinaj din Israel și au aflat că în această țară se aplică pedeapsa capitală pentru evreii care vând pământ la palestinieni sau arabi.

În niciuna dintre țările din Uniunea Europeană nu s-a trecut la vânzarea terenurilor agricole la străini, persoane juridice sau persoane fizice. Mai mult, unele dintre țările din Uniunea Europeană (Franța, Austria, Ungaria ș.a.) au interzis prin lege vânzarea de terenuri la străini. Nicio țară din Uniunea Europeană nu acceptă să vândă străinilor o parte din teritoriul național.

La noi, în România, în Grădina Maicii Domnului, în această Țară Binecuvântată de Dumnezeu, în Țara Strămoșilor noștri Geto-Daci, a fost creat și impus cadrul legal (constituțional și neconstituțional) pentru a fi vândute la străini terenurile agricole, fără limită de suprafață.
Primul pas a fost făcut, de către stăpânii străini ai României prin revizuirea Constituției din anul 2003, când la articolul 44 au adăugat că după aderarea țării noastre la Uniunea Europeană, în anul 2007, „cetățenii străini și apatrizii pot dobândi dreptul de proprietate privată asupra terenurilor…pe bază de reciprocitate, în condițiile prevăzute prin lege organică, precum și prin moștenire legală.”

Al doilea pas legal, dar care încalcă Constituția României, articolul 44, alin.2, l-a făcut Guvernul Ponta (P.S.D., U.N.P.R., P.C. și U.D.M.R.) la 12 martie 2014 când și-a angajat răspunderea în Parlament pe un proiect de lege vizând vânzarea terenurilor agricole din România la persoane juridice și persoane fizice străine, precum și la apatrizi, fără limite de suprafață și fără niciun fel de condiții pentru noul proprietar.
Legea nr.17/2014 a trecut prin Parlament fără dezbateri și fără vot. Ea a fost semnată de președintele Senatului, Crin George Laurentiu Antonescu și președintele Camerei Deputaților, Valeriu – Ștefan Zgonea. Legea nr.17/2014 a fost promulgată imediat de Președintele României, Traian Băsescu, a fost publicată în aceiași zi în Monitorul Oficial nr.178/2014 și a intrat în vigoare de la 11 aprilie 2014.

Din cele petrecute în ziua de 12 martie a.c. rezultă clar că s-a lucrat la comandă străină și extrem de rapid împotriva Poporului Român, punând în mare pericol suveranitatea și integritatea teritorială a României. Stăpânii străini ai României, asasinii economici și asasinii politici internaționali, urmașii celor care l-au răstignit pe Fiul Domnului pentru că nu era de-al lor și care de 2.000 de ani au falsificat Istoria Geto-Dacilor, a Poporului Român și a Limbii Române, au ajuns ca în primăvara anului 2014 să interzică liderilor partidelor politice și ai grupurilor parlamentare ca să sesizeze Curtea Constituțională a României cu privire la această lege care încalcă Constituția și permite vânzarea terenurilor agricole la străini, persoane juridice, fără nicio condiție pentru proprietarii străini. Ca urmare, s-a ajuns într-o situație incredibilă sub aspect legislativ și care blochează logica, respectiv să fie în vigoare Legea nr.17/2014 care încalcă Legea fundamentală a țării.

De opt luni de zile, inclusiv în timpul campaniei electorale pentru alegerea Președintelui României (în luna octombrie și prima jumătate a lunii noiembrie a.c.) nici în Parlament, nici la întâlnirile electorale și nici în mass-media, nimeni nu le-a pus Președintelui României, președinților Senatului și Camerei Deputaților, primului-ministru, președinților partidelor politice parlamentare, senatorilor și deputaților, cel puțin următoarele întrebări:
1.De ce vând, la persoane juridice și persoane fizice străine, terenurile agricole din Grădina Maicii Domnului, din “Colțul de Rai” care este România, din Dacia Edenică ?
2.Ce urmăresc și care sunt consecințele pentru Poporul Român și pentru România ca urmare a vânzării terenurilor agricole la străini ?
3.Ce suprafețe de terenuri agricole s-au vândut până acum, la cine și la ce prețuri ?

4.Care va fi suprafața maximă a terenurilor agricole ce va fi vândută la străini și pe ce criterii a fost stabilită?
5.Ce sume s-au încasat din vânzarea terenurilor agricole la străini și care a fost destinația lor ?

6.De ce prin Legea nr.17/2014 i se permite primului-ministru să vândă la state străine și la alte persoane juridice străine suprafețe uriașe de terenuri agricole din Grădina Maicii Domnului ?

Este de neînțeles, în acest an, lipsa de atitudine a Bisericii Ortodoxe Române și a Bisericii Greco-Catolice în legătură cu vânzarea la străini a terenurilor agricole din Grădina Maicii Domnului. La pregătirea și înfăptuirii Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia cele două Biserici Românești și ierarhii lor au acționat împreună pentru Neam și Țară ! Acum, când prin acte de înaltă trădare se vinde pământul strămoșesc la străini, pe baza unei legi care încalcă Constituția României, Biserica Ortodoxă Română și Biserica Greco-Catolică acceptă tacit actele de trădare națională și consecințele lor. Totodată, în aceleași Biserici Românești au avut loc TE DEUM-umuri, la 1 Decembrie 2014, pentru Eroii Neamului care s-au jertfit pentru apărarea pământului strămoșesc din Vatra Românească.

Având în vedere obiectivele urmărite de stăpânii străini ai țării noastre și consecințele extrem de grave asupra Poporului Român și a integrității terioriale a României, ca urmare a vânzării terenurilor agricole la străini, Biserica Ortodoxă Română și Biserica Greco-Catolică au dreptul și obligația să solicite Președintelui ales al României și Parlamentului să acționeze urgent pentru suspendarea aplicării Legii nr.17/2014 până la data când în toate țările din Uniunea Europeană va exista cadrul legal și se va trece la vânzarea de terenuri agricole către persoane fizice străine, pe bază de reciprocitate, așa cum prevede articolul 44, alin.2 din Constituție.

Acum, în Postul Crăciunului și înainte de Sărbătoarea Nașterii Domnului, la solicitarea fermă a Bisericii Ortodoxe Române și a Bisericii Greco-Catolice, Guvernul României poate și trebuie ca printr-o Ordonanță de Urgență să suspende aplicarea Legii nr.17/2014 și să oprească vânzarea la persoane juridice străine și persoane fizice străine a pământului din Grădina Maicii Domnului, care este bun național, face parte din teritoriul României și a fost apărat de Eroii Neamului Românesc în numeroase războaie, în ultimii 2.000 de ani.

În cazul în care nu este suspendată urgent aplicarea Legii nr.17/2014, Biserica Ortodoxă Română și Biserica Greco-Catolică sunt îndreptățite să solicite credincioșilor ca, în frunte cu preoții, să organizeze și să participe la manifestații pașnice de protest în toate localitățile României și în țările unde au fost obligați să emigreze peste cinci milioane de români.

Pentru a beneficia de dreptul la vot la alegerile prezidențiale din 2 și 16 noiembrie a.c. , zeci de mii de români din străinătate și din Țara-Mamă au participat la manifestații de protest împotriva Guvernului Ponta III. În această perioadă când aceiași guvernanți vând la străini, cu încălcarea Constituției, Pământul Sfânt din Grădina Maicii Domnului este necesară unirea românilor din Țara-Mamă și din străinătate și oprirea acestei acțiuni care vizează lichidarea României și a Neamului Românesc.

Dr.Gheorghe Funar
Președintele Partidului România Mare