Uniunea Sindicatelor Tipografilor din România a depus, azi, un denunţ la DNA Cluj şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, împotriva conducerii CNI Coresi SA, a societăţii de insolvenţă, precum şi împotriva ministrului Culturii, Hegedus Csilla, şi a premierului Victor Ponta, cu scopul de a stopa „abuzurile şi hoţia generate sub conducerea actuală a CNI Coresi SA”.

Preşedintelui Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România, clujeanul Mircia Giurgiu, a declarat că a solicitat o întrevedere cu Hegedus Csilla şi cu Victor Ponta pentru a-i informa cu privire la situaţia reală din cadrul CNI Coresi SA.

„Am hotărât să luptăm pentru apărarea locurilor de muncă şi salvarea patrimoniului CNI Coresi SA. Am depus un denunţ la DNA Cluj şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, împotriva conducerii CNI Coresi SA, a societăţii de insolvenţă, precum şi împotriva ministrului Culturii, Hegedus Csilla, dar şi împotriva primului-ministru, Victor Ponta. Consider că trebuie să luptăm în aşa fel, încât să stopăm abuzurile şi hoţia generate sub conducerea actuală a CNI Coresi SA. De asemenea, am solicitat o întrevedere cu Hegedus Csilla şi cu Victor Ponta pentru a-i informa cu privire la situaţia reală din cadrul CNI Coresi SA”, a spus Giurgiu.

Mircia Giurgiu a subliniat că se va adresa şi preşedintelui ales, Klaus Iohannis, pentru a-i solicita sprijinul în demersurile întreprinse până acum, „respectiv pentru a păstra locurile de muncă ale salariaţilor din întreaga companie, precum şi pentru conservarea patrimoniului aceleiaşi companii”.

„Consider oportun a-i solicita să-şi dea concursul pentru obţinerea sprijinului tuturor organelor competente ale statului, pentru că în caz contrar, ceea ce face actuala conducere a CNI Coresi SA nu are nimic din dezideratul afirmat public al <<României lucrului bine făcut>>. De altfel, voi cere şi programarea unei audienţe cu domnia sa, pentru a-i cunoaşte la rândul său, pe liderii de sindicat din cadrul CNI Coresi SA, lideri care îi reprezintă pe salariaţii ce au participat la realizarea cărţii sale <<Pas cu pas>>, în condiţii grafice deosebite”, a menţionat liderul Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România.

În denunţurile penale înaintate DNA Cluj şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, Uniunea Sindicatelor Tipografilor din România reclamă faptul că directorul CNI Coresi SA, Ilie Marius Bogdan, „s-a preocupat de la numirea în funcţie, în 2002, de mânuirea activităţilor cu scopul distrugerii companiei”.

„De la momentul numirii sale, CNI Coresi SA înregistrează pierderi economice evidente. A neglijat întrutotul prerogativele unui management viabil, singura activitate constând în solicitarea de extrase CF şi oferte de preţ pentru clădirile şi terenurile sucursalelor şi a sediului central, aspect care denotă intenţia sa înspre cu totul altceva decât activitatea de producţie. Practic, a încercat şi încearcă să transforme compania de stat într-o simplă agenţie imobiliară, la dispoziţia sa şi a apropiaţilor”, a mai subliniat Mircia Giurgiu.

Mircia Giurgiu a fost deputat în două legislaturi în Parlamentul României din partea PDL în perioada 2004 – 2012. Între 2004 şi 2011 a deţinut şi funcţia de preşedinte al Uniunii Sindicatelor Tipografilor din România, din care s-a autosuspendat în 2011 pentru a nu exista o situaţie de incompatibilitate.

Radu Ştefan